Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rizstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltelèk 1.:

10 dkg rizs
3 dl vìz
3 dl tej vagy kókusztej
4 dkg vaj
5 dkg cukor vagy èdesìtő
1 csipet só

Töltelèk 2.:

40 dkg ricotta vagy túró
1 tojàs
10 dkg cukor vagy èdesìtő
1 ek narancsviràg vìz ( elhagyható)
1 narancs reszelt hèja
1 ek rum

Tèszta:

4 db rêteslap
6 dkg olvasztott vaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Töltelèk

Először a rizst a vizzel ès a sóval feltesszük alacsony hőfokon főni. Gyakran keverjük , ha elfőtt a vìz hozzàadjuk a tejet, vajat, cukrot ès addig főzzük mìg a rizs megpuhul, sűrű krèmes lesz. Hagyjuk kihűlni.

Töltelèk

A túrót kikeverjük a cukorral, rummal, tojàssàrgàjàval, narancshèjjal.
A tojàsfehèrjèt kemèny habbà verjük.
A kihűlt rizst ès túrót összekeverjük majd beleforgatjuk a fehèrjehabot.

Tèszta

Egy 24 cm piteformàt kikenünk olvasztott vajjal. A rèteslapokat egyesèvel a formàba tesszük úgy hogy a peremèn túllógjon ès minden rèteg között megkenjük olvasztott vajjal.
A töltelèket beleönjük, ès a kilógótèsztàt ràhajtjuk. Lehet kicsit lazàn, hullàmosan. Megkenjük vajjal.
180'C sütjük 40-45 percig mìg a teteje is megpirul.
Csak kihűlve tudjuk szeletelni.

Alternatív elkészítés

Olaszorszàgban húsvètkor kèszìtik.
Rizstorta Rizstorta Rizstorta Rizstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!