Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ricottás epres pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

100 g cukor
200 g liszt
100 g vaj
csipet só
1 tojást

Krém+eper:

500 g eper
1 evőkanál keményitő
4 evőkanál porcukor
250 g ricotta
180 g tejföl
2 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tészta

A hozzávalókból gyúrjunk tésztát, formáljunk egy labdát, átlátszó fóliával borítjuk, és 30 percig a hűtőszekrénybe tegyük. A sütőt 180 ° C-ra, melegítsük fel, a hűtőszekrényből vegyük ki a tésztát, majd a tészta 1/3-át, tegyük külön.
A megmaradt tésztát egyenletesen (hogy legyen az azonos vastagságú), tegyük egy pite formába, majd előmelegített sütőben 10 percig süssük .

Eper+krém


-Epret megmossuk, félbevágjuk megszórjuk porcukorral és a keményítővel

-A másik tálban összekeverjük a ricottát, tejfölt, a megmaradt cukrot és Vaníliás cukrot, a tojást hozzáadjuk és óvatosan krémes keveréket keverünk egy spatulával

Összerakás

Az elősütőt tésztánkra öntjük a ricottás krémet , majd az epret ,a tetejére a megmaradt tésztát, majd 180 fokon kb 30-40 percig sütjük
Ricottás epres pite Ricottás epres pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!