Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ricottás epres pite

erus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21154-erus
Ricottás epres pite
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

Tészta

Krém+eper

  • 500 g eper
  • 1 evőkanál keményitő
  • 4 evőkanál porcukor
  • 250 g ricotta
  • 180 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
erus erus receptje

Elkészítés

Tészta

A hozzávalókból gyúrjunk tésztát, formáljunk egy labdát, átlátszó fóliával borítjuk, és 30 percig a hűtőszekrénybe tegyük. A sütőt 180 ° C-ra, melegítsük fel, a hűtőszekrényből vegyük ki a tésztát, majd a tészta 1/3-át, tegyük külön.
A megmaradt tésztát egyenletesen (hogy legyen az azonos vastagságú), tegyük egy pite formába, majd előmelegített sütőben 10 percig süssük .

Eper+krém


-Epret megmossuk, félbevágjuk megszórjuk porcukorral és a keményítővel

-A másik tálban összekeverjük a ricottát, tejfölt, a megmaradt cukrot és Vaníliás cukrot, a tojást hozzáadjuk és óvatosan krémes keveréket keverünk egy spatulával

Összerakás

Az elősütőt tésztánkra öntjük a ricottás krémet , majd az epret ,a tetejére a megmaradt tésztát, majd 180 fokon kb 30-40 percig sütjük

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!