Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ricottás epres pite

erus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21154-erus
Ricottás epres pite
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

Tészta

Krém+eper

  • 500 g eper
  • 1 evőkanál keményitő
  • 4 evőkanál porcukor
  • 250 g ricotta
  • 180 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
erus erus receptje

Elkészítés

Tészta

A hozzávalókból gyúrjunk tésztát, formáljunk egy labdát, átlátszó fóliával borítjuk, és 30 percig a hűtőszekrénybe tegyük. A sütőt 180 ° C-ra, melegítsük fel, a hűtőszekrényből vegyük ki a tésztát, majd a tészta 1/3-át, tegyük külön.
A megmaradt tésztát egyenletesen (hogy legyen az azonos vastagságú), tegyük egy pite formába, majd előmelegített sütőben 10 percig süssük .

Eper+krém


-Epret megmossuk, félbevágjuk megszórjuk porcukorral és a keményítővel

-A másik tálban összekeverjük a ricottát, tejfölt, a megmaradt cukrot és Vaníliás cukrot, a tojást hozzáadjuk és óvatosan krémes keveréket keverünk egy spatulával

Összerakás

Az elősütőt tésztánkra öntjük a ricottás krémet , majd az epret ,a tetejére a megmaradt tésztát, majd 180 fokon kb 30-40 percig sütjük

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató