Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznyès Cobbler

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

320 g liszt
100 g cukor
125 g görögjoghurt
1 nagy egésztojás
50 ml olaj
1 citrom hèja
1 csipet só

Cseresznye töltelèk:

500 g cseresznye kimagozva
2 ek cukor
1 ek kukoricakemènyìtő
150 g cseresznye vagy meggylekvàr
1/2 citrom leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Töltelèk

Az összes hozzàvalót keverjük össze ès kis tűzàlló tàlkàkban ( szuflè formàban) osszuk el. A tàlkàk fèlig legyenek megtöltve.

Tèszta

Egy tálban keverjük össze a joghurtot a tojással, az olajjal, a cukorral, a citromhéjjal és a csipet sóval. Adjuk hozzá a lisztet a sütőport ès keverjük össze amíg rugalmas tésztàt kapunk Használhatjuk azonnal, anélkül, hogy pihent volna a hűtőben.
Kis gombócokat formàzunk a tèsztàból ès a cseresznyès töltelèk tetejère rakjuk.
Nem kell szorosan egymàs mellè tenni a tèsztàt.

Sütès

170 C fokon kb 25-30 percig kell sütni amìg aranybarna lesz a tèszta teteje.
Langyosan tàlaljuk.
Cseresznyès Cobbler Cseresznyès Cobbler Cseresznyès Cobbler

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
95 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!