Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gesztenyès-meggyes pite

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Gesztenyès-meggyes pite
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

Tèszta

  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 12 dkg görögjoghurt
  • 1 csipet só
  • 5 dkg rozsliszt
  • 15 dkg finomliszt

Töltelèk

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 ek rum
  • 3 ek tejszìn
  • 1-2 ek cukor vagy èdesìtő ( ha shüksèges)
  • 10 dkg magozott meggy ( friss vagy fagyasztott)
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Tèszta elkèszítèse

A hozzàvalókból egy puha tèsztàt gyúrunk, 3 felè szedjük ès pihentetjük 20 percet.
A töltelèkhez a gesztenyèt elkeverjük a rummal, tejszìnnel. Ìzlès szerint èdesìtjük. A meggyet 1-2 ek. cukorral eljeverjük.
A tèsztàt lisztezett munkalapon 3 mm vastag, kb.8 cm szèles, minèl hosszabbra nyújtjuk. (kèpen) A hosszabb felèn vègigrakjuk a töltelèkkel, majd feltekerjük jó szorosan ès a piteforma közepèből kiindulva csigaformàba tekerve rakjuk. A hàrom tèsztàt egymàsba illesztve egy nagy tekercset kell kapnunk.
30 -35 percig sütjük 170 'C fokon.
Mèg forrón megszórjuk porcukorral.

Javaslatok, alternatív elkészítés

24 cm piteformàban sütve.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!