Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyès-meggyes pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

12,5 dkg vaj vagy margarin
12 dkg görögjoghurt
1 csipet só
5 dkg rozsliszt
15 dkg finomliszt

Töltelèk:

25 dkg gesztenyemassza
1 ek rum
3 ek tejszìn
1-2 ek cukor vagy èdesìtő ( ha shüksèges)
10 dkg magozott meggy ( friss vagy fagyasztott)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta elkèszítèse

A hozzàvalókból egy puha tèsztàt gyúrunk, 3 felè szedjük ès pihentetjük 20 percet.
A töltelèkhez a gesztenyèt elkeverjük a rummal, tejszìnnel. Ìzlès szerint èdesìtjük. A meggyet 1-2 ek. cukorral eljeverjük.
A tèsztàt lisztezett munkalapon 3 mm vastag, kb.8 cm szèles, minèl hosszabbra nyújtjuk. (kèpen) A hosszabb felèn vègigrakjuk a töltelèkkel, majd feltekerjük jó szorosan ès a piteforma közepèből kiindulva csigaformàba tekerve rakjuk. A hàrom tèsztàt egymàsba illesztve egy nagy tekercset kell kapnunk.
30 -35 percig sütjük 170 'C fokon.
Mèg forrón megszórjuk porcukorral.

Alternatív elkészítés

24 cm piteformàban sütve.
Gesztenyès-meggyes pite Gesztenyès-meggyes pite Gesztenyès-meggyes pite Gesztenyès-meggyes pite Gesztenyès-meggyes pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!