Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csíkos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csíkos pite

40 dkg finomliszt
15 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 db egész tojás
2-3 ek. sűrű tejföl
1 mk. őrölt fahéj
10 dkg darált dió
szilva és vegyes gyümölcsíz lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, és a tojással, a tejföllel könnyen kezelhető tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a fahéjat.
Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, és belefektetjük az első adag kinyújtott tésztát. Megkenjük lekvárral, rászórjuk a dió felét, erre kerül a kinyújtott barna tészta. Ezt is megkenjük lekvárral, megszórjuk a dióval, és beborítjuk a harmadik sárga tésztával. Villával óvatosan megszurkáljuk, és előmelegített sütőben közepes lángon aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve, hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Én porcukorral szoktam tálalni, erre még csurgatok egy kis csokoládét, így mutatósabb is a süti, és nem annyira tömény édes.
Csíkos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!