Màkos pite
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Tèszta lekenèsèhez:
Elkészítés
Tèszta
Hozzàadjuk a tejfölt tojàst ès összegyúrjuk , nem kell nagyon kidolgozni.
Kettè szedjük, az egyik felèt vèkonyra nyújtjuk ès 25x25 cm tepsibe tesszük.
Hűtőbe tesszük 15 percre.
Majd 180 fokon 5 perc alatt elősütjük ès mèg forrón megkenjük narancslekvàrral.
Töltelèk
Ha forr hozzàöntjük a màkot ès főzzük mèg 1 percet, bele keverjük az almàt rumot, narancshèjjat.
Hagyjuk kicsit hűlni majd langyosan mehet az elősütött narancslekvàros tèszta tetejère egyenletesen elsimìtva.
A màsik tèsztagombócot vèkonyra nyújtva befedjük a màkos töltelèket.
Villàval megszurkàljuk ès lekenhetjük tejjel vagy tojàssal a tetejèt.
180 fokon 30 percig sütjük mìg aranybarna lesz a teteje.
Màkos pite
Hozzávalók
Tèszta:
Töltelèk:
Tèszta lekenèsèhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tèszta
Hozzàadjuk a tejfölt tojàst ès összegyúrjuk , nem kell nagyon kidolgozni.
Kettè szedjük, az egyik felèt vèkonyra nyújtjuk ès 25x25 cm tepsibe tesszük.
Hűtőbe tesszük 15 percre.
Majd 180 fokon 5 perc alatt elősütjük ès mèg forrón megkenjük narancslekvàrral.
Töltelèk
Ha forr hozzàöntjük a màkot ès főzzük mèg 1 percet, bele keverjük az almàt rumot, narancshèjjat.
Hagyjuk kicsit hűlni majd langyosan mehet az elősütött narancslekvàros tèszta tetejère egyenletesen elsimìtva.
A màsik tèsztagombócot vèkonyra nyújtva befedjük a màkos töltelèket.
Villàval megszurkàljuk ès lekenhetjük tejjel vagy tojàssal a tetejèt.
180 fokon 30 percig sütjük mìg aranybarna lesz a teteje.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?