Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Màkos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tèszta:

18 dkg finomliszt
2 dkg rozsliszt
1 csipet só
12 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor vagy èdesìtő
1 ek tejföl
1 tojàs
1 ek tej ha szüksèges

Töltelèk:

20 dkg daràlt màk
1 dl tej vagy növènyi tej
1 dl vìz
2 dkg búzadara
15 dkg cukor vagy èdesìtő
1 ek rum
1 ek kandìrozott narancshèj
10 dkg reszelt alma
1 kk fahèj

Tèszta lekenèsèhez:

2-3 ek Narancslekvàr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Tèszta

A lisztekkel elkeverjük a sót , cukrot majd a liszttel összemorzsoljuk a vajat.
Hozzàadjuk a tejfölt tojàst ès összegyúrjuk , nem kell nagyon kidolgozni.
Kettè szedjük, az egyik felèt vèkonyra nyújtjuk ès 25x25 cm tepsibe tesszük.
Hűtőbe tesszük 15 percre.
Majd 180 fokon 5 perc alatt elősütjük ès mèg forrón megkenjük narancslekvàrral.

Töltelèk

A vizet tejet a cukorral búzadaràval ès fahèjjal felforraljuk, kevergetjük közben hogy a cukor elolvadjon.
Ha forr hozzàöntjük a màkot ès főzzük mèg 1 percet, bele keverjük az almàt rumot, narancshèjjat.
Hagyjuk kicsit hűlni majd langyosan mehet az elősütött narancslekvàros tèszta tetejère egyenletesen elsimìtva.
A màsik tèsztagombócot vèkonyra nyújtva befedjük a màkos töltelèket.
Villàval megszurkàljuk ès lekenhetjük tejjel vagy tojàssal a tetejèt.
180 fokon 30 percig sütjük mìg aranybarna lesz a teteje.
Màkos pite Màkos pite Màkos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!