Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi pitetészta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Házi pitetészta

150 g liszt
1/2 tk. só
1/2 tk. cukor
110 g hideg vaj
2-4 ek. jeges víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a sóval és a cukorral. Majd egy késes betétű robotgépbe tesszük és eldolgozzuk a vajjal, amíg morzsás nem lesz. Hozzákeverünk 2 ek. jeges vizet, és ha a tésztát két ujjunkkal összenyomva az egyben marad, akkor kész vagyunk, ha nem tegyünk hozzá még egy ek. vizet. Nem szabad addig járatni a motort, amíg a tészta gombóccá áll össze. Formáljunk belőle egy lapos korongot és becsomagolva tegyük egy órára hűtőbe.
Nyújtsuk ki egy lisztezett felületen és fektessük egy 23 cm-es piteformába. A széleit kicsipkedhetjük hullámosra, vagy nyomkodjuk le egy villával. Tegyük vissza a hűtőbe fél órára.
Béleljük ki a mélyedést sütőpapírral és tegyünk bele szárazbabot. Ezzel megakadályozzuk, hogy felhólyagosodjon sütés közben. Tegyük be a 190 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre 20-25 perc alatt.

Alternatív elkészítés

A pitét tölthetjük bármivel, pudinggal,túrókrémmel, gyümölccsel. Ez az alapja a sütőtökös pitének, az almás pitének is.
Házi pitetészta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!