Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos almás

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg liszt
12 dkg margarin
1 tojás
2 kanál cukor
csipetnyi só
szükség esetén egy kevés tejföl

Töltelék:

1 kg alma
1 dl víz
fahéj
cukor
3 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almát a reszelő nagyfokán megreszeljük, megszórjuk ízlés szerint cukorral és fahéjjal.
3 tojásfehérjét kemény habbá verjük.

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kiterítjük és egy 28 cm -es kör alakú teflon formába tesszük, az oldalához jól odanyomkodva. Az alját villával megszurkáljuk, letakarjuk sütőpapírral, szárazbabot szórunk rá (azért, hogy sütés közben ne púposodjon fel) és kb. 20 perc alatt megsütjük. Levesszük a papírt a babbal.
Az előkészített almát addig dinszteljük, amíg megpuhul.
A deci vízben feloldjuk a vaníliás pudingport, ráöntjük az almára és addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik.
Ezt a masszát rámerjük a megsült tésztára, rákanalazzuk a felvert tojáshabot és visszatesszük a sütőbe, amíg a hab megpirul. Miután kihűlt, lapos műanyag vagy fakanállal kiemeljük a formából.

Alternatív elkészítés

Ha a tészta a gyúráskor nem áll össze, akkor rakok bele egy kis tejfölt
Megtörténhet, hogy miután kihűlt a hab egy kicsit összeroskad.
3 képet töltöttem fel. Amikor tepsibe van, amikor tányéron és vágtam belőle szeletet.
Habos almás Habos almás Habos almás

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!