Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós rácsos

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
16 dkg zsír
10 dkg cukor
1 tojás
1 citrom
1 dl tejföl

Töltelékhez:

20 dkg cukor
3 tojás
15 dkg őrölt dió
baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk, és fél óráig pihentetjük. Majd 2 részre osztjuk (egy kisebb és egy nagyobb részre). A nagyobb rész tésztát a tepsibe simítjuk. Elkészítjük a tölteléket, a cukrot, a vaníliát a 3 tojássárgájával habosra keverjük, majd beleadjuk a diót és a tojások keményre felvert habját. Könnyedén elkeverjük. A tésztát megkenjük baracklekvárral, és a kikevert tölteléket rásimítjuk. A fennmaradó tésztából rácsot rakunk rá. Lassú tűznél sütjük.
Diós rácsos Diós rácsos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!