Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mennyei barackos clafoutis

kicsij receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3465-kicsij
Mennyei barackos clafoutis
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

  • 10dkg mandulaliszt
  • 10 dkg lágy vaj
  • 10 dkg porcukor (vagy xilit)
  • 10 g kukorica keményítő
  • 15 dkg cukrászkrém

Cukrászkrém

  • fél liter tej
  • 1 vanília rúd
  • 6 tojássárgája
  • 10 dkg cukor (xilit)
  • 45-50 g liszt
kicsij kicsij receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejet felforraljuk a vanília magokkal. A tojást a cukorral habosra verjük, és hozzákeverjük a lisztet is.
A tej 1/3-val összekeverjük, majd hozzáadjuk az így kapott masszát a többi tejhez, és 2-3 percig forraljuk.
Kevergetni kell, és ha kész átszűrni. ( Ez több lesz, mint 15 dkg, ami a sütihez kell, hűtőben eláll.)
A lágy vajat a cukorral habosra keverjük, hozzászitáljuk a mandulalisztet és a keményítőt.
Amikor összeállt, lassan adagolva keverjük hozzá a cukrászkrémet.
Kivajazott, kicukrozott piteformába tesszük (1,5 cm magas legyen), a tetejét gyümölccsel szórjuk meg.
160 fokos sütőben dermedésig sütjük.
Az utolsó 5 percben vaníliás cukrot szórunk a tetejére, és bekapcsoljuk a grill funkciót.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!