Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sváb szilvás-morzsás lepény

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Sváb szilvás-morzsás lepény
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Piték , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 24 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • 1 kg szilva
  • 50 g zsemlemorzsa vagy őrölt mandula

Morzsatésztához

Elkészítés

Előkészítés

A szilvát megmossuk, kimagozzuk (úgy, hogy a szilva két felét ne válasszuk teljesen szét) és belső felét kissé bevagdossuk. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, majd a margarint a tejben megolvasztjuk. Hagyjuk hűlni. A tepsit (kb. 40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tésztához a lisztet az Instant Élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A langyos tejjel együtt hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. Majd enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és a tepsibe fektetjük. A tésztát megszórjuk zsemlemorzsával vagy őrölt mandulával, majd egyenletesen elosztjuk rajta a szilvát. A tésztát meleg helyen letakarva még 15 percet pihentetjük.

A morzsatésztához a hozzávalókat (a mandula kivételével) egy keverőedényben kanállal összekeverjük, és a tölteléken elosztjuk, majd mandulával megszórjuk. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A sütemény elkészítéséhez kajszibarackot, almát vagy őszibarackot is használhatunk.

Vélemények

Nikol

Nikol
2012.08.28. | 13:48

Nagyon finom lett :)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!