Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes zabpelyhes sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes zabpelyhes sütemény

Hozzávalók: 30 cm átmérőjű formához
25 dkg zabpehely (apró szemű)
5 dkg zabkorpa (ha nincs, mehet helyette zabpehely)
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg lágy sötétbarna nádcukor
25 dkg puha vaj
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 üveg meggybefőtt (vagy kb.60-70 dkg friss gyümölcs)
1 kávéskanál fahéj
ízlés szerint nádcukor a meggyre
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat, a cukrot és a vaníliát habosra keverjük, majd beleszórjuk a többi adalékot és jól megkeverjük. Utána már kézzel dolgozzunk sokkal jobb és jobban is összeáll az eléggé morzsalékos tészta. A tészta felét jól belenyomkodjuk a tortaformánkba, hogy ne maradjon levegős, majd rá a meggyet és a maradék tésztát, csak rá morzsoljuk a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, mert jobban szeletelhető.
Inkább kevesebb cukrot tegyünk bele és kóstoljuk, majd ha szüksége pótolhatjuk.
Meggyes zabpelyhes sütemény Meggyes zabpelyhes sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!