Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Diós pite

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Diós pite
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

Tészta hozzávalói

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 7-8 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • kevés tej vagy tejföl

Töltelék

  • 20-25 dkg őrölt dió
  • 1 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • kevés rum
  • ízlés szerint cukor
  • valamilyen savanykás íz
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

Előkészítés

A diót megöröljük és a mazsolát rumba áztajuk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel vagy tejföllel, hogy egy puha tésztát kapjunk. Keveset félreteszünk belőle a rácsozásnak, a többivel kibélelünk egy kisméretű tepsit. Megkenjük savanykás ízzel. Én itthon készített kajszibarack ízt használtam. Az őrölt diót leforrázzuk a felforrósított tejjel, édesítjük ízlés szerint cukorral. Hozzákeverjük a rumba áztatott mazsolát. Én beletettem a rumot is. Elsimítjuk a diót a tésztán majd a félretett tésztával berácsozzuk. A rácsokat megkenjük tojássárgával és a süteményt megsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!