Meggyes-fahéjas pite
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Szóráshoz:
Tepsi kenéséhez:
Kenéshez:
Tálaláshoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Szórjuk bele a sót, a cukrot, üssük bele a tojások sárgáját, kanalazzuk bele a tejfölt és reszeljük bele a citrom héját.
Alaposan dolgozzuk össze.
Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki margarinnal és szórjuk meg liszttel.
A tésztát nyújtsuk a tepsi méretére, a nyújtófára feltekerve fektessük bele a tepsibe.
Egy villával szurkáljuk meg kicsit a tésztát.
A magvalt meggyet keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal. (Ha savanykásabb a meggy, tehetünk bele több cukrot.)
A maradék tésztát szintén nyújtsuk el és fektessük a meggyre.
A széleknél nyomkodjuk össze kicsit.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve kenjük le tejjel és takarjuk le kb. 10 percre egy konyharuhával.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Meggyes-fahéjas pite
Hozzávalók
Tésztához:
Szóráshoz:
Tepsi kenéséhez:
Kenéshez:
Tálaláshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Szórjuk bele a sót, a cukrot, üssük bele a tojások sárgáját, kanalazzuk bele a tejfölt és reszeljük bele a citrom héját.
Alaposan dolgozzuk össze.
Egy közepes méretű tepsit kenjünk ki margarinnal és szórjuk meg liszttel.
A tésztát nyújtsuk a tepsi méretére, a nyújtófára feltekerve fektessük bele a tepsibe.
Egy villával szurkáljuk meg kicsit a tésztát.
A magvalt meggyet keverjük össze a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal. (Ha savanykásabb a meggy, tehetünk bele több cukrot.)
A maradék tésztát szintén nyújtsuk el és fektessük a meggyre.
A széleknél nyomkodjuk össze kicsit.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve kenjük le tejjel és takarjuk le kb. 10 percre egy konyharuhával.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?