Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kelt almás-rácsos pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
18 dkg vaj
1 db tojás (egész)
2 db tojássárgája
1,5-2 dl tej (kb.)
3 dkg élesztő
4 ek. cukor
1 db citrom reszelt héja
pici só

Töltelék:

1,5 kg alma (hámozva és reszelve)
cukor
fahéj (ízlés szerint)
zsemlemorzsa vagy búzadara
folyékony baracklekvár

Kenéshez:

1 db tojás (felverve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és lereszeljük.
A tepsi mérete kb. 28*35 cm

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben, pici cukorral felfuttatjuk. Az átszitált lisztbe belekeverjük a sót, cukrot, majd elmorzsoljuk vele a vajat. Végül a többi hozzávalóval, és a felfuttatott élesztővel jól kidolgozzuk. Deszkára borítjuk, és elfelezzük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen. Ezt tepsi nagyságúra nyújtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe terítjük. Megszórjuk zsemlemorzsával, vagy búzadarával.
A már előzőleg lereszelt almát levétől kinyomkodjuk, és ízlés szerint cukorral, fahéjjal összekeverve a tésztára terítjük, majd a lekvárral megkenjük.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és berácsozzuk. Felvert tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Tálalás

22 szelet.

Tárolás

Hűvös helyen, konyharuhával letakarva tároljuk.

Alternatív elkészítés

Ha nem akarunk a rácsokkal időt tölteni, akkor elfelezzük a tésztát, és kinyújtva ráhelyezzük az almára. Ebben az esetben lekenés után, villával megszurkáljuk a tetejét.
Kelt almás-rácsos pite Kelt almás-rácsos pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!