Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszhabos-szilvás sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

25 dkg liszt
16 dkg vaj
5 db tojássárgája
5 dkg porcukor
1/2 citrom reszelt héja
csipet só

Tetejére:

5 db tojásfehérje
60 dkg szilva
15 dkg kókuszreszelék
20 dkg porcukor
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál rum
pici só
2-3 evőkanál szilvalekvár/esetleg barack/
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Szilvát megmossuk, lecsurgatjuk, kimagozzuk. Apró kockára vágjuk, összekeverjük a fahéjjal és hűtőbe tesszük. Kb. 22x35-ös tepsit vajjal kikenünk és lisztezünk. Sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét hűtőbe tesszük. Lisztet elkeverjük a csipet sóval, porcukorral, vanillincukorral, sütőporral, citromhéjjal. Elmorzsoljuk benne a vajat, és a tojások sárgájával összegyúrjuk és fél órát hűtőben pihentetjük. A tésztát pár mozdulattal átgyúrjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, és a már előkészített tepsibe terítjük. A tojásfehérjét a sóval, a kétféle cukorral, evőkanál rummal kemény habbá verjük. Összeforgatjuk a kókusszal, és a fahéjas szilvával. A tésztát megkenjük lekvárral, és a tojáshabot rásimítjuk. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Tepsibe hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva tálaljuk.

Tálalás

Attól függ, mekkora darabokra vágjuk. Nekem 5x5 -ös kockából 24 db lett.

Tárolás

Hűvös helyen, konyharuhával letakarva.
Kókuszhabos-szilvás sütemény Kókuszhabos-szilvás sütemény Kókuszhabos-szilvás sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!