Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Birsalmás szelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Birsalmás szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték , Szeletek

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Töltelékhez

Gyúrt tésztához

Ezenkívül

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 1 evőkanál tej vagy tejszín
  • 100 g mandulaforgács

Elkészítés

Elkészítés

Töltelék:
A birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük. Az almaszeleteket vízzel, cukorral, vanillincukorral és fahéjjal összekeverjük, és egy főzőedényben felfőzzük. A masszát időnkét megkavarjuk, közepes hőmérsékleten kb. 10 percig pároljuk. A birsalmát egy szűrőn lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni. A fahéjrudat eltávolítjuk.

A 35 x 25 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 185 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 165 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

Gyúrt tésztához:
A lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton összegyúrjuk, majd hengerré formázzuk. Kb. a tészta felét enyhén lisztezett munkafelületen egy 35 x 25 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztát a sütőtepsi méretéhez igazítva elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.

A tojássárgáját a tejjel vagy a tejszínnel felverjük és a tészta felületét megkenjük. Mandulaforgáccsal hintjük.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a süteményt megsütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Sütés után a süteményt sütőrácson hűlni hagyjuk. Fogyasztás előtt ízlés szerint porcukorral hintjük.

Vélemények

zsuzsa56

zsuzsa56
2013.11.13. | 19:14

Minden simán ment,bár a birsalmát nehezen pucoltam meg,de ez a süti a kedencem lett.Köszönöm ezt az élmény!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!