Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós-almás lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Linzertésztához:

30 dkg liszt
15 dkg margarin
8 dkg porcukor
1 pici tojás

Kelt tésztához:

30 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
1 tojás
6 dkg margarin
pici só

Töltelék:

1,5 kg reszelt alma
1 kávéskanál fahéj
0,5 dl olaj

Szóráshoz:

10 dkg darált dió
2 evőkanál cukor

Kenéshez:

1 tojássárga
1 teáskanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Elkészítjük a linzertésztát, minden hozzávalót gyorsan és alaposan összegyúrunk. Majd a felénél kisebb darabot kinyújtunk, és különböző formákat szúrunk ki belőle, ezeket egy tálcán félretesszük. A megmaradt linzertésztát összegyúrjuk és betesszük egy zacskóba a fagyasztóba.
A kelt tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd jól összegyúrjuk a többi hozzávalóval együtt. A tésztát meleg helyen 40 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A lereszelt almát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliacukrot is.
Az élesztős tésztát kinyújtjuk egy kb. 35×40 cm-es tepsibe, megszórjuk a cukorral összekevert dió felével, majd rátesszük a tölteléket, megszórjuk a maradék cukros dióval. Erre reszeljük a linzertésztát és rárakosgatjuk a linzertésztából kiszúrt formákat. Megkenjük a tetejüket kissé felvert tojásos tejjel.
Megsütjük kb. 170 fokon légkeveréses sütőben olyan 30-35 perc alatt.

Alternatív elkészítés

A kenést el is hagyhatjuk!
Diós-almás lepény Diós-almás lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!