Diós-almás lepény
Hozzávalók
Linzertésztához:
Kelt tésztához:
Töltelék:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A kelt tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd jól összegyúrjuk a többi hozzávalóval együtt. A tésztát meleg helyen 40 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A lereszelt almát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliacukrot is.
Az élesztős tésztát kinyújtjuk egy kb. 35×40 cm-es tepsibe, megszórjuk a cukorral összekevert dió felével, majd rátesszük a tölteléket, megszórjuk a maradék cukros dióval. Erre reszeljük a linzertésztát és rárakosgatjuk a linzertésztából kiszúrt formákat. Megkenjük a tetejüket kissé felvert tojásos tejjel.
Megsütjük kb. 170 fokon légkeveréses sütőben olyan 30-35 perc alatt.
Alternatív elkészítés
Diós-almás lepény
Hozzávalók
Linzertésztához:
Kelt tésztához:
Szóráshoz:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A kelt tésztához az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd jól összegyúrjuk a többi hozzávalóval együtt. A tésztát meleg helyen 40 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A lereszelt almát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliacukrot is.
Az élesztős tésztát kinyújtjuk egy kb. 35×40 cm-es tepsibe, megszórjuk a cukorral összekevert dió felével, majd rátesszük a tölteléket, megszórjuk a maradék cukros dióval. Erre reszeljük a linzertésztát és rárakosgatjuk a linzertésztából kiszúrt formákat. Megkenjük a tetejüket kissé felvert tojásos tejjel.
Megsütjük kb. 170 fokon légkeveréses sütőben olyan 30-35 perc alatt.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?