Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Cseresznyés pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt (lehet fele tönköly)
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 dkg darált mandula
1 csipet só
5 cl hideg víz

Töltelék:

90 dkg cseresznye (tisztítva, lehet fele meggy)
2 dkg tápióka keményítő (vagy tápiókagyöngy)
1 kk. őrölt fahéj
8-10 dkg nádcukor vagy nyírfacukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

26 cm piteforma.
A sütőt melegítsük elő 180 'C - ra.

Elkészítés

A lisztet, vajat elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk a tésztát. Pihentetjük fél órát majd két részre osztjuk, az egyik lehet kicsit nagyobb. Kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát úgy, hogy a szélére is kerüljön a kisebb tésztát is kör alakúra nyújtjuk.
Ha tápiókagyönggyel dolgozunk, akkor azt előtte 1 órát vízben kell áztatni és utána szűrőn áttörni. Ha ez nincs, akkor vaníliás pudingporral helyettesíthető.
A megtisztított kimagozott cseresznyét (vagy meggyet) összekeverjük a cukorral és a tápiókakeményítővel, (ha nagyon sok levet engedett, akkor azt még az elején leöntjük elég rá kb. 8 cl lé) a fahéjjal és a tésztára öntjük, elegyengetjük és befedjük, a másik tésztalappal a tetejét lekenhetjük tejjel vagy tojással és villával megszurkáljuk. Én tésztarácsozóval csináltam rá a csíkozást. Előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Csak kihűlve szeletelhető, mert addigra a tápióka zselészerű lesz.

Tálalás

16 szelet.
Cseresznyés pite Cseresznyés pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!