Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mákos pite piskótatetővel

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Mákos pite piskótatetővel
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. tej
  • csipet só

A linzer kenéséhez

  • 5 ek. baracklekvár
  • 25 dkg mák ledarálva
  • 20 dkg kristálycukor
  • 15 dkg piskótamorzsa, vagy darált kekszmorzsa
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. jamajikai rum
  • 2 dl tej
  • 1 fiola vanília aroma

A tetejére

  • 1 tojásból piskóta
  • 1 tojás
  • 1,5 púpozott ek. liszt
  • 1 ek. víz
  • 1 ek. cukor

A tetejére

  • porcukor
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagra, és kibélelünk vele egy 32x23cm-es sütőlapot. A lap alá, csak lisztezni kell, ha teflonos. Ha nem, akkor vajazni, és lisztezni kell. Egyenletesen elterítjük, a leeső részt ha marad, de nem szabad maradni, távolítsuk el. 200 fokos sütőben elősütjük, kissé megszúrjuk villával a linzert, és világosra sütjük 5 percig. A sütő legyen előmelegítve hőlégkeveréses sütőben. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd a baracklekvárral, ami jó, ha házi készítésű, de a bolti is megteszi, megkenjük a felületét egyenletesen. A mákot az idő alatt, míg a tésztánk hűlt, előfőzzük a tejben a mákot a cukorral, és az ízesítőkkel, majd ha kihűlt a morzsát is keverjük bele. Ennek is ki kell hűlnie. Az 1 tojásból 1 ek. cukorból kikeverünk gépi habverővel 1 ek. vízzel tojáshabot, majd a fehérjét is külön felverjük keményre,és a tojássárgájához adjuk óvatosan,az 1,5 ek. liszttel együtt. Ne törjük össze, csak óvatosan bánjunk vele. Egyenletesen kenjük szét a tésztánkra a mák tölteléket, ha már kihűlt (kenőkéssel kissé vízbe mártva). Ha ez megvan, akkor kenjük a tetejére a piskótát. Előmelegített sütőbe légkeverés alsó sütője is legyen bekapcsolva, 170 fokon 20 percig sütjük. Addig, amíg szép aranysárga nem lesz a piskóta tetőnk a pitén. Kihűlés után négyzetekre szeleteljük fel! Porcukorral is megszórhatjuk. 4 napig eláll.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!