Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mákos pite piskótatetővel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 tojássárgája
1 ek. tej
csipet só

A linzer kenéséhez:

5 ek. baracklekvár
25 dkg mák ledarálva
20 dkg kristálycukor
15 dkg piskótamorzsa, vagy darált kekszmorzsa
1 citrom reszelt héja
2 ek. jamajikai rum
2 dl tej
1 fiola vanília aroma

A tetejére:

1 tojásból piskóta
1 tojás
1,5 púpozott ek. liszt
1 ek. víz
1 ek. cukor

A tetejére:

porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagra, és kibélelünk vele egy 32x23cm-es sütőlapot. A lap alá, csak lisztezni kell, ha teflonos. Ha nem, akkor vajazni, és lisztezni kell. Egyenletesen elterítjük, a leeső részt ha marad, de nem szabad maradni, távolítsuk el. 200 fokos sütőben elősütjük, kissé megszúrjuk villával a linzert, és világosra sütjük 5 percig. A sütő legyen előmelegítve hőlégkeveréses sütőben. Hagyjuk kihűlni a tésztát, majd a baracklekvárral, ami jó, ha házi készítésű, de a bolti is megteszi, megkenjük a felületét egyenletesen. A mákot az idő alatt, míg a tésztánk hűlt, előfőzzük a tejben a mákot a cukorral, és az ízesítőkkel, majd ha kihűlt a morzsát is keverjük bele. Ennek is ki kell hűlnie. Az 1 tojásból 1 ek. cukorból kikeverünk gépi habverővel 1 ek. vízzel tojáshabot, majd a fehérjét is külön felverjük keményre,és a tojássárgájához adjuk óvatosan,az 1,5 ek. liszttel együtt. Ne törjük össze, csak óvatosan bánjunk vele. Egyenletesen kenjük szét a tésztánkra a mák tölteléket, ha már kihűlt (kenőkéssel kissé vízbe mártva). Ha ez megvan, akkor kenjük a tetejére a piskótát. Előmelegített sütőbe légkeverés alsó sütője is legyen bekapcsolva, 170 fokon 20 percig sütjük. Addig, amíg szép aranysárga nem lesz a piskóta tetőnk a pitén. Kihűlés után négyzetekre szeleteljük fel! Porcukorral is megszórhatjuk. 4 napig eláll.
Mákos pite piskótatetővel Mákos pite piskótatetővel Mákos pite piskótatetővel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!