Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csángó túrós lepény

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Csángó túrós lepény
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Piték , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipetnyi só
  • 3 tojássárga
  • kevés tejföl

Töltelék

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 tojás
  • 1 dl vastag tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • ízlés szerint cukor
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy lágy rétestésztaszerű legyen. Kiserítjük, majd tepsibe rakjuk.
A tehéntúrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, citromhéjat, tejfölt és a tojásfehérje habját. A tölteléket rákenjük a tésztára és mérsékelt tűznél megsütjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!