Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kajszis pite

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kajszis pite
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • 500 g kajszibarack
  • 30 g mandulás keksz (amarettini)
  • 2 evőkanál méz

Ezenkívül

  • 3 tojás (közepes méretű)
  • 75 ml tejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 30 g aprított vagy szeletelt mandula

Elkészítés

Előkészítés

A kajszibarackot megmossuk, felezzük, kimagozzuk. A mandulás kekszet egy nejlon tasakba tesszük, jól lezárjuk, és nyújtófa segítségével összemorzsoljuk. A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon gömbbé formázzuk. A tészta kétharmad részét sütőforma méretűvé nyújtjuk, majd az előkészített sütőformába fektetjük. A tésztát villával néhányszor megszurkáljuk. A maradék tésztát kinyújtjuk úgy, hogy a tésztalapnak kb. 2,5 cm magas peremet formázunk. A kekszmorzsával a tésztát megszórjuk, tetején a felezett kajszibarackot egyenletesen elosztjuk, a mézzel lecsurgatjuk. Majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

Az elősütött sütit a sütőformában hagyva egy sütőrácson hagyjuk hűlni.

A tojást a tejszínnel és a mézzel felverjük, majd egyenletesen a süteményre öntjük, tetejét a mandulaszeletekkel meghintjük.

Végül a sütőformát a sütőbe visszatoljuk, és a süteményt készre sütjük.

Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült süteményt ízlés szerint mézzel lecsurgatjuk, langyosan tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!