Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes rácsos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
20 dkg margarin
csipet só
3 tojássárgája
10 dkg cukor
2-3 evőkanál tej

Töltelék:

15 dkg margarin
3 tojássárgája
25 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1 üveg meggybefőtt
6 tojásfehérjéje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztbe keverem kézzel a sütőport, és belemorzsolgatom a margarint, közben megsózom.
Hozzákeverem a cukrot, a tojássárgáját, és még annyi tejet, hogy könnyen nyújtható, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
Berakom a hűtőbe, ami azt jelenti, hogy minimum 1-2 óráig, de akár egy egész éjszakán át pihengethet ott.
A töltelékhez a margarint kikeverem a tojássárgájával, a porcukorral, és ha már egyneműek, akkor teszem hozzá a darált diót. A meggyet én leszűrtem, és apróra vágtam, majd kicsit kinyomkodtam, és így kevertem az előbbi masszámhoz.
Ekkor elővettem a tésztát a hűtőből, és a kétharmadát levágtam, a többit visszaraktam. Egy 36x24 cm-es tepsit kiolajoztam, és a tésztámat ekkorára próbáltam kinyújtani, és beleraktam az aljára. A maradék tésztából - miután kinyújtottam -, csíkokat vágtam, és gilisztákat gyúrtam belőlük.
A 6 darab tojásfehérjét, - amit eddig a hűtőben tároltam - előveszem, és kemény habbá verem fel. Óvatosan egy nagy lapát segítségével a meggyes masszámhoz keverem, hogy a hab ne nagyon törjön össze!
Ezt a meggyes-habos keveréket a tepsimbe lévő tésztára simítottam, egyenletesen.
Csak ekkor kapcsolom be a sütőmet 175 fokra, mert még a rácsozással eltelik az idő.
A rácsokat, a töltelék tetejére teszem, és mehet a sütőbe. 30-35 percig sütöttem, de ellenőrizni kell, hogy átsült-e a tészta!

Elkészítés

Lépés leírása
Meggyes rácsos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!