Meggyes rácsos
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Hozzákeverem a cukrot, a tojássárgáját, és még annyi tejet, hogy könnyen nyújtható, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
Berakom a hűtőbe, ami azt jelenti, hogy minimum 1-2 óráig, de akár egy egész éjszakán át pihengethet ott.
A töltelékhez a margarint kikeverem a tojássárgájával, a porcukorral, és ha már egyneműek, akkor teszem hozzá a darált diót. A meggyet én leszűrtem, és apróra vágtam, majd kicsit kinyomkodtam, és így kevertem az előbbi masszámhoz.
Ekkor elővettem a tésztát a hűtőből, és a kétharmadát levágtam, a többit visszaraktam. Egy 36x24 cm-es tepsit kiolajoztam, és a tésztámat ekkorára próbáltam kinyújtani, és beleraktam az aljára. A maradék tésztából - miután kinyújtottam -, csíkokat vágtam, és gilisztákat gyúrtam belőlük.
A 6 darab tojásfehérjét, - amit eddig a hűtőben tároltam - előveszem, és kemény habbá verem fel. Óvatosan egy nagy lapát segítségével a meggyes masszámhoz keverem, hogy a hab ne nagyon törjön össze!
Ezt a meggyes-habos keveréket a tepsimbe lévő tésztára simítottam, egyenletesen.
Csak ekkor kapcsolom be a sütőmet 175 fokra, mert még a rácsozással eltelik az idő.
A rácsokat, a töltelék tetejére teszem, és mehet a sütőbe. 30-35 percig sütöttem, de ellenőrizni kell, hogy átsült-e a tészta!
Elkészítés
Meggyes rácsos
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzákeverem a cukrot, a tojássárgáját, és még annyi tejet, hogy könnyen nyújtható, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
Berakom a hűtőbe, ami azt jelenti, hogy minimum 1-2 óráig, de akár egy egész éjszakán át pihengethet ott.
A töltelékhez a margarint kikeverem a tojássárgájával, a porcukorral, és ha már egyneműek, akkor teszem hozzá a darált diót. A meggyet én leszűrtem, és apróra vágtam, majd kicsit kinyomkodtam, és így kevertem az előbbi masszámhoz.
Ekkor elővettem a tésztát a hűtőből, és a kétharmadát levágtam, a többit visszaraktam. Egy 36x24 cm-es tepsit kiolajoztam, és a tésztámat ekkorára próbáltam kinyújtani, és beleraktam az aljára. A maradék tésztából - miután kinyújtottam -, csíkokat vágtam, és gilisztákat gyúrtam belőlük.
A 6 darab tojásfehérjét, - amit eddig a hűtőben tároltam - előveszem, és kemény habbá verem fel. Óvatosan egy nagy lapát segítségével a meggyes masszámhoz keverem, hogy a hab ne nagyon törjön össze!
Ezt a meggyes-habos keveréket a tepsimbe lévő tésztára simítottam, egyenletesen.
Csak ekkor kapcsolom be a sütőmet 175 fokra, mert még a rácsozással eltelik az idő.
A rácsokat, a töltelék tetejére teszem, és mehet a sütőbe. 30-35 percig sütöttem, de ellenőrizni kell, hogy átsült-e a tészta!
Elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?