Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Boszorkánypogácsa

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Boszorkánypogácsa

25 dkg puha vaj
25 dkg cukor
½ citrom( vagy 1 ev citromlé)
4 db tojás
15-20 dkg durvára vágott dió
40-45 dkg liszt, a tésztától függ
30-35 dkg sárgabaracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Citrom héjának lereszelése, diót durvára vágni, tojásokat kettéválasztani.

Elkészítés

A vajat, a cukrot, a citrom levével és reszelt héjával, valamint a 4 tojássárgával habosra keverjük. A lisztet apránként hozzászitáljuk. Annyit, hogy ne ragadjon a kezünkre. Diónyi nagyságú golyókat formázunk, majd a kissé felvert tojásfehérjébe és a durvára vágott dióba forgatjuk. A golyókat tepsibe tesszük és ujjunk hegyével kissé benyomkodjuk. Előmelegített sütőbe, gyenge (140Cº-150ºC) tűznél, világosra sütjük 22-24 perc alatt. A sütőidő felénél újra be kell nyomkodni a sütik közepét, mert sülés közben a mélyedések kisülnek. Még melegen kevéske (kb. fél kiskanálnyi) lekvárt teszünk a kis kráterekbe.

Tárolás

Lezárható dobozban.

Alternatív elkészítés

Ehhez a sütihez a baracklekváron kívül a pikáns lekvárok illenek még, pl: ribizli, eper, málna.
Boszorkánypogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!