Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Földkehely

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis keksz:

22 dkg liszt
13 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 tojássárgája

Csokipuding:

5 dl tej
8 dkg kristálycukor
4 dkg étcsokoládé (aprítva)
2 dkg margarin

Karamell puding:

10 dkg cukor
4 dl tej
2 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt 170°C-ra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés

A kekszhez a tojássárgáján kívül mindent egy tálban elmorzsolunk, majd a sárgáját hozzáadva tésztát gyúrunk belőle. 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk és kb. 8 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, elmorzsoljuk.
A csokipudingot hagyományos módon elkészítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a gőz felett megolvasztott csokit és a margarint.
A karamell pudinghoz egy lábasban megolvasztjuk a margarint, rászórjuk a cukrot, és mikor az karamellizálódni kezd, 1,5 dl langyos vízzel felöntjük. A keveréket csomómentesre főzzük. A vaníliapudingot elkeverjük a tejjel és a karamellhez öntjük.
A pudingokat még melegében kivizezett pohárba egymásra rétegezzük, úgy hogy alul a karamell, felül a csoki legyen. Végül az egészre rászórjuk a csokis kekszet.

Tálalás

Kb. 6 adag 3 dl-es pohárba jutó a mennyiség. A kelyheket tetszés szerint díszíthetjük alkalomtól függően, de magában is dekoratív és finom.

Tárolás

Maximum egy hétig kellemesen eláll, ha jó hidegen tartjuk.

Alternatív elkészítés

A karamellre nagyon figyeljünk oda, jobb, ha folytonos kevergetés mellett pirítjuk, nehogy keserű legyen.
Földkehely Földkehely

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!