Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bulgur puding vörösboros barackkal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

pudinghoz:

4 dl rizstej
1,5 dl növényi tejszín
20 dkg bulgur ( tört búza)
10 dkg cukor (édesítő vagy gyümölcscukor)
1 csipet só

Barack párolásához:

1 dl félédes vörösbor
2 ek. nádcukor
1 rúd fahéj
4-5 egész szegfőszeg
3 db őszibarack ( magvaváló)

forma kikenéséhez:

2 dkg margarin
1-2 ek. zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Hőálló edényeket ( szuflé formákat) vékonyan kikenjük margarinnal majd megszórjuk a morzsával.
A sütőt 190 'C melegítjük.
A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja pár percre forró vízbe dobjuk.

Elkészítés

A vörösbort a fűszerekkel és a cukorral egy nagyobb lábasban feltesszük melegedni. Rázogatjuk, átkeverjük, hogy a cukor elolvadjon és hagyjuk forrni kb. 10 percig amíg kezd kicsit sűrűsödni (elforrja a levét) majd beletesszük a félbevágott ( cikkekre vágott) barackot és lassú tűzön 3-4 percig pároljuk, óvatosan át forgatjuk, hogy a bor mindenhol érje, majd levesszük a tűzről.
A bulgurhoz a tejet felmelegítjük, majd beleszórjuk a tört búzát és a csipet sót a tejbe és főzzük kb. 10 percig. Ez idő alatt a bulgur megdagad,(puhul). A tejszínben elkeverjük a cukrot és a pudingport majd a bulgurba keverjük és folytonos keverés közben besűrítjük. A sűrű masszát az előkészített formákba szedjük, a tetején elrendezzük a barackszeleteket vagy 1-1 fél barackot majd mindegyiket meglocsoljuk még egy kanál boros sziruppal. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk. :)

Tálalás

5 adag

Alternatív elkészítés

A bulgur tulajdonképpen tört búza, Magyarországon a török éttermekben „török rizsnek” is nevezik. Leginkább a közel-keleti és a török konyha által kedvelt köret. Az íze enyhén a dióra emlékeztet. A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs . Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását.
Bulgur puding vörösboros barackkal Bulgur puding vörösboros barackkal Bulgur puding vörösboros barackkal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!