Trópusi rakott puding
Hozzávalók
Trópusi rakott puding
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Amíg forró gyorsan öntsük a hőálló tálba, és rakjuk ki a kekszekkel, jól nyomkodjuk bele, hogy kezdjen el puhulni. Majd locsoljuk meg ízlés szerint csokisziruppal. (elhagyható)
Főzzük meg a csokoládés pudingot is a maradék cukorral, abba keverjük bele a rumot és a kókuszreszelék nagy részét és még forrón öntsük a kekszekre, kissé rázogassuk meg, hogy jól elterüljön, és feljöjjenek a buborékok. Szórjuk meg a tetejét a kandírozott gyümölcsökkel, és egy kis kókuszreszelékkel.
Hagyjuk estére a hűtőben, hogy megpuhuljon a keksz.
Tálalás
Tejszínhabbal tálalhatjuk.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Kandírozott banánt és egy zöldségesnél találtam, bio boltokban is szerintem rá lehet lelni. De ha nincs, megteszi 1-2 banán is.
A mediterrán gyümölcs keverékben, amit használtam, van citrushéj (narancs, citrom, lime is), mazsola, áfonya, papaya, ananász, egész kicsi kockákra vágva.
Trópusi rakott puding
Hozzávalók
Trópusi rakott puding
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Amíg forró gyorsan öntsük a hőálló tálba, és rakjuk ki a kekszekkel, jól nyomkodjuk bele, hogy kezdjen el puhulni. Majd locsoljuk meg ízlés szerint csokisziruppal. (elhagyható)
Főzzük meg a csokoládés pudingot is a maradék cukorral, abba keverjük bele a rumot és a kókuszreszelék nagy részét és még forrón öntsük a kekszekre, kissé rázogassuk meg, hogy jól elterüljön, és feljöjjenek a buborékok. Szórjuk meg a tetejét a kandírozott gyümölcsökkel, és egy kis kókuszreszelékkel.
Hagyjuk estére a hűtőben, hogy megpuhuljon a keksz.
Tálalás
Tejszínhabbal tálalhatjuk.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Kandírozott banánt és egy zöldségesnél találtam, bio boltokban is szerintem rá lehet lelni. De ha nincs, megteszi 1-2 banán is.
A mediterrán gyümölcs keverékben, amit használtam, van citrushéj (narancs, citrom, lime is), mazsola, áfonya, papaya, ananász, egész kicsi kockákra vágva.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?