Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Kókuszos-csokis rétes

Rezuka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2981-rezuka
Kókuszos-csokis rétes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

Rezuka Rezuka receptje

Elkészítés

Előkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.

A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejszínnel és kókusztejjel sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, vaníliás cukrot és a kókuszt.
Egy sütőlapra kiterítünk egy lap rétest, vékonyan egy ecsettel megolajozzuk, majd óvatosan ráterítjük a második lapot, szintén egy kis olaj, végül a harmadik lap.
Az egyik szélénél ráhalmozzuk szép egyenletesen a kókuszos krémet, majd vastagon megszórjuk a csokival, hogy mindenhova jusson.
Elkezdjük feltekerni, először ráhajtjuk a tésztát, hogy összefogja a csokit, majd óvatosan feltekerjük, és a papír segítségével tepsire tesszük.
A tetejét is vékonyan megkenhetjük olajjal.
200 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Tálalás

1 rúd rétes. Tálalás előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőből.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Érdemes mellé egy másik ízt is elkészíteni (pl. almás-napraforgós a receptjeim közül:), így fel tudjuk használni a teljes csomag réteslapot.
Érdemes még langyosan elvágni, mert a csoki visszakeményedik benne, és finom ropogós lesz, viszont nehezebben vágható.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!