Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kókuszos-csokis rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos-csokis rétes

1/2 cs rétes (3 lap)
2 dl kókusztej
2 dl tejszín
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg cukor
1 ek rum
1-2 ek étolaj
15 dkg étcsoki pasztilla, vagy reszelt csokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra.

Elkészítés

A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejszínnel és kókusztejjel sűrűre főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a rumot, vaníliás cukrot és a kókuszt.
Egy sütőlapra kiterítünk egy lap rétest, vékonyan egy ecsettel megolajozzuk, majd óvatosan ráterítjük a második lapot, szintén egy kis olaj, végül a harmadik lap.
Az egyik szélénél ráhalmozzuk szép egyenletesen a kókuszos krémet, majd vastagon megszórjuk a csokival, hogy mindenhova jusson.
Elkezdjük feltekerni, először ráhajtjuk a tésztát, hogy összefogja a csokit, majd óvatosan feltekerjük, és a papír segítségével tepsire tesszük.
A tetejét is vékonyan megkenhetjük olajjal.
200 fokon 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Tálalás

1 rúd rétes. Tálalás előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőből.

Alternatív elkészítés

Érdemes mellé egy másik ízt is elkészíteni (pl. almás-napraforgós a receptjeim közül:), így fel tudjuk használni a teljes csomag réteslapot.
Érdemes még langyosan elvágni, mert a csoki visszakeményedik benne, és finom ropogós lesz, viszont nehezebben vágható.
Kókuszos-csokis rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!