Almás-napraforgós rétes
Hozzávalók
Almás-napraforgós rétes
Elkészítés
Tálalás
Előkészítés
Elkészítés
A pudingport 1ek cukorral elkeverjük, majd annyi tejszínt adunk hozzá, hogy folyós legyen.
Amikor az alma felforrósodott, hozzáöntjük a pudingot, majd gyors kevergetés mellett sűrűre főzzük, és belekeverjük a mazsolát. (ha túl sűrű lenne, öntsük fel egy kis tejszínnel.)
Sütőpapírra terítsünk ki egy réteslapot, vékonyan olajozzuk meg, majd óvatosan fektessük rá a második lapot. Ugyanígy járjunk el az utolsó lapnál.
Az egyik szélénél szórjuk meg a darált pirított napraforgó maggal, majd terítsük rá az almát.
Óvatosan tekerjük fel, a papír segítségével tegyük tepsire, és vékonyan olajozzuk meg a tetejét is.
200 fokon 15-20 perc alatt süssük aranyszínűre.
Alternatív elkészítés
Még finomabb, ha cukor helyett mézet használunk.
Érdemes kipróbálni mellé a kókuszos-csokis rétest is (a receptjeim közül), így az egész csomag rétest fel lehet használni. :)
A képen a baloldali a kókuszos, a jobboldali az almás :D
Almás-napraforgós rétes
Hozzávalók
Almás-napraforgós rétes
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Tálalás
Előkészítés
Elkészítés
A pudingport 1ek cukorral elkeverjük, majd annyi tejszínt adunk hozzá, hogy folyós legyen.
Amikor az alma felforrósodott, hozzáöntjük a pudingot, majd gyors kevergetés mellett sűrűre főzzük, és belekeverjük a mazsolát. (ha túl sűrű lenne, öntsük fel egy kis tejszínnel.)
Sütőpapírra terítsünk ki egy réteslapot, vékonyan olajozzuk meg, majd óvatosan fektessük rá a második lapot. Ugyanígy járjunk el az utolsó lapnál.
Az egyik szélénél szórjuk meg a darált pirított napraforgó maggal, majd terítsük rá az almát.
Óvatosan tekerjük fel, a papír segítségével tegyük tepsire, és vékonyan olajozzuk meg a tetejét is.
200 fokon 15-20 perc alatt süssük aranyszínűre.
Alternatív elkészítés
Még finomabb, ha cukor helyett mézet használunk.
Érdemes kipróbálni mellé a kókuszos-csokis rétest is (a receptjeim közül), így az egész csomag rétest fel lehet használni. :)
A képen a baloldali a kókuszos, a jobboldali az almás :D
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?