Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bécsi almásrétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 2 rúd
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúd elkészítéséhez

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Kenéshez:

40 g Rama margarin

Zsemlemorzsához:

100 g pirított zsemlemorzsa
40 g forró vaj

Töltelékhez:

1 kg hámozott, magozott, reszelt alma
½ evőkanál citromlé
80 g cukor
1 kávéskanál fahéj
40 g durvára aprított dió
60 g mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

A réteslapokat kivesszük a csomagolásból és 3 réteslapot egy tiszta konyharuhára helyezünk. A tésztáról eltávolított sütőpapírt a sütőtepsibe helyezzük.

Az egymásra helyezett lapok közé forró, olvasztott margarint kenünk, majd a legfelső lap 2/3-át megszórjuk a pirított zsemlemorzsa felével.

A reszelt almát összekeverjük citromlével, cukorral, vanillincukorral, fahéjjal és citromhéjjal, majd hozzáadjuk a diót, a mazsolát.

Az almás tölteléket a réteslapokra helyezzük és a konyharuha segítségével feltekerjük.

Ugyanígy megtöltjük a másik 3 réteslapot, végül megkenjük a rétesek tetejét olvasztott margarinnal, majd azonnal helyezzük a sütőbe.

Sütési idő: kb. 40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a rétest megszórjuk porcukorral.
Bécsi almásrétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!