Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Baracklekváros rétes

brekus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5676-brekus
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

  • 1000 g rétesliszt
  • 4 dl tejszín vagy tej
  • 4 db tojás
  • 40 g finomliszt
  • cukor
  • 0,5 rúd vanília
  • 300 g baracklekvár
  • reszelt csokoládé
brekus brekus receptje

Elkészítés

Elkészítés

Készítsünk rendes rétestésztát. Nyújtsuk ki, és hagyjuk megszáradni, de nem annyira, mint általában szokás. Vegyünk kerek tortalap nagyságú fedőt, helyezzük a száradó rétesre, és késsel kerek formára vágjuk a fedő után. A hajszálvékony forró zsírban süssük ki. Tegyük szitára száradni, hogy a zsír lecsurogjon róluk. Tartsuk meleg helyen. Készítsünk a tejszínből, vagy tejből, a tojássárgákból és finomlisztből, a tetszés szerinti mennyiségű cukorból kis vaníliakrémet. Főzzünk bele egy fél rúd vaníliát. Ezt habüstben egész sűrűre kell összefőzni. Mikor már elég sűrű, a felforrt masszába keverjük a tojáshabbá vert fehérjét. Most helyezzük egymásra a kisült lapokat, és töltsük meg felváltva krémmel, és az olvasztott baracklekvárral. Tortalapok módjára rakjuk őket egymás fölé, tetejét hintsük meg reszelt csokoládéval.

Tálalás

Melegen tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!