Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-meggyes rétes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Kenéshez:

1 dl étolaj
1 evőkanál tejföl

Töltelékhez:

25 dkg túró
15 dkg magozott meggy
3 evőkanál gríz
1 db tojás
1 marék cukor

Tetejére:

1 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS

A kenéshez a tejfölbe beleöntjük az olajat és jól elkeverjük.

Elkészítés

Ezután elkészítjük a tölteléket. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a grízt, majd jól összekeverjük, végezetül hozzáadjuk a magozott meggyet, ezzel már óvatosabban elkeverjük.

Elkészítés

Egy nedves konyharuhára ráterítünk egy réteslapot, megkenjük az összekevert tejfölös olajjal, majd jöhet a következő réteslap, kenés, végezetül jön a harmadik lap.

Elkészítés

Megszórjuk grízzel a réteslap szélét, a meggyes túrótöltelék felét ráhalmozzuk, egyenletesen elosztjuk és feltekerjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és ugyanígy elkészítjük a másik rudat is.

Elkészítés

A tetejüket is megkenjük a tejfölös olajjal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 -20 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
Túrós-meggyes rétes Túrós-meggyes rétes Túrós-meggyes rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!