Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Őszibarackos rétes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Őszibarackos rétes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

kb. 20 darabhoz

Tésztához

Töltelékhez (2rúd)

Kenéshez

  • 130 g margarin

Szóráshoz

  • kb. 40 g búzadara

Tálaláshoz

  • porcukor

Elkészítés

Előkészítés:

A réteslapot a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 15-20 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőtepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk.

Elkészítés:

Töltelék:
A konzervet felnyitjuk, a levét felfogjuk és a barackot kis kockákra vágjuk. Az apró kockákat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk 300 ml-t a konzervléből, melegíteni kezdjük. A maradék baracklében simára keverjük a pudingport, majd ezt is hozzáöntjük. Kevergetve, közepes lángon addig főzzük, amíg a leve teljesen besűrűsödik, majd félretesszük hűlni.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük. Konyharuhára teszünk egy réteslapot és megkenjük forró margarinnal. A második réteslapot ráfektetjük, és szintén megkenjük, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. A tészta alsó harmadát megszórjuk a búzadara felével úgy, hogy a széleken egy kb. 2-3 cm-es területet üresen hagyunk. Az alsó részre kanalazzuk a töltelék felét, az oldalszéleket behajtjuk. Konyharuha segítségével feltekerjük és rétesrudat a megkenjük margarinnal, majd áthelyezzük a sütőtepsibe. A maradék három réteslappal, búzadarával megismételjük a folyamatot és a maradék tölteléket elosztjuk rajta. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a réteseket megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30-35 perc

Tálalás: Porcukorral meghintve kínáljuk a réteseket.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Szezonálisan friss barackból és barackléből is készíthetjük a rétest.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!