Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Áfonyás háromszögek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Áfonyás háromszögek
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

  • 1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)

Töltelékhez

Kenéshez

  • 120 g margarin (olvasztott)

Tálaláshoz

  • porcukor

Elkészítés

Elkészítés:

Töltelék:
A krémtúrót kikeverjük a citromhéjjal és 12 egyenlő részre osztjuk, majd félretesszük.

Tészta:
A rétestésztát kitekerjük, majd az olvasztott margarinnal egy réteslapot vékonyan megkenünk és egy másik réteslapot ráfektetünk, majd szintén megkenjük margarinnal. A réteslapokat félbe hajtjuk, ismét megkenjük margarinnal és hosszában újra félbehajtjuk. Az így kapott tésztacsíkot négy egyenlő nagyságú négyzetre vágjuk. A négyzetek egyik oldalára kanalazzuk a tölteléket és néhány áfonyaszemet helyezünk rá. A négyzetek széleit némi margarinnal megkenve a tésztát háromszög alakúra formázzuk. A maradék négy réteslappal megismételjük a folyamatot, majd a kész háromszögeket a tepsire helyezzük és vékonyan megkenjük a maradék margarinnal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a töltött réteseket megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 18-22 perc

Tálalás: Kihűlés után porcukorral meghintve tálaljuk.

Előkészítés:

A friss rétestésztát kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük. A kenéshez a margarint megolvasztjuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A friss áfonya helyett fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!