Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Meggyes és almás kelt rétesek

Vikicukrász receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6632-vikicukrasz
Meggyes és almás kelt rétesek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Rétesek , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • fél dl tej
  • 2 dl olaj
  • 6 evőkanál cukor

A töltelékhez

  • 3 csésze búzadara
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 db alma
  • 1 üveg meggybefőtt
Vikicukrász Vikicukrász receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, a cukrot, az olajat és a fél dl tejet. Addig dagasztjuk, amíg a tál tiszta nem lesz, majd egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kettévesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, ráterítjük az előzőleg megpirított grízt, az egyik tésztára meggyet, a másikra reszelt almát halmozunk, utóbbit megszórjuk 3 evőkanál cukorral (igény szerint némi fahéjjal is).
Mindkét tésztát feltekerjük, tepsibe tesszük, és újra megkelesztjük. 175 fokon megsütjük, jó szívvel kínáljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Elkészítési idő: 60 perc + kelesztés
Mennyiség : 2 rúd
Költség: kb. 1000 forint

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!