Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes és almás kelt rétesek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

50 dkg liszt
5 dkg élesztő
fél dl tej
2 dl olaj
6 evőkanál cukor

A töltelékhez:

3 csésze búzadara
3 evőkanál cukor
3 db alma
1 üveg meggybefőtt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, a cukrot, az olajat és a fél dl tejet. Addig dagasztjuk, amíg a tál tiszta nem lesz, majd egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kettévesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, ráterítjük az előzőleg megpirított grízt, az egyik tésztára meggyet, a másikra reszelt almát halmozunk, utóbbit megszórjuk 3 evőkanál cukorral (igény szerint némi fahéjjal is).
Mindkét tésztát feltekerjük, tepsibe tesszük, és újra megkelesztjük. 175 fokon megsütjük, jó szívvel kínáljuk.

Alternatív elkészítés

Elkészítési idő: 60 perc + kelesztés
Mennyiség : 2 rúd
Költség: kb. 1000 forint
Meggyes és almás kelt rétesek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!