Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Meggyes és almás kelt rétesek

Vikicukrász receptje https://www.sutnijo.hu/profil/6632-vikicukrasz
Meggyes és almás kelt rétesek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Rétesek , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • fél dl tej
  • 2 dl olaj
  • 6 evőkanál cukor

A töltelékhez

  • 3 csésze búzadara
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 db alma
  • 1 üveg meggybefőtt
Vikicukrász Vikicukrász receptje

Elkészítés

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt, a cukrot, az olajat és a fél dl tejet. Addig dagasztjuk, amíg a tál tiszta nem lesz, majd egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát kettévesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, ráterítjük az előzőleg megpirított grízt, az egyik tésztára meggyet, a másikra reszelt almát halmozunk, utóbbit megszórjuk 3 evőkanál cukorral (igény szerint némi fahéjjal is).
Mindkét tésztát feltekerjük, tepsibe tesszük, és újra megkelesztjük. 175 fokon megsütjük, jó szívvel kínáljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Elkészítési idő: 60 perc + kelesztés
Mennyiség : 2 rúd
Költség: kb. 1000 forint

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató