Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúdhoz:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
Olvasztott vaj v. Olaj

A töltelékhez:

1000 g magozott feldarabolt szilva
75 g cukor
1 tk. fahéj
50 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Elkészítés

Tegyük a szilvákat, a cukrot és a fahéjat egy lábasba és főzzük addig, amíg a szilva levet ereszt és megpuhul. Keverjük ki a pudingport a vízzel és öntsük a szilvához. Forraljuk fel és főzzük, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hűtsük ki.
Egy nedves konyharuhára fektessünk egy réteslapot és kenjük meg vajjal, vagy olajjal. Fektessünk rá egy újabb lapot, ezt is kenjük meg vajjal és erre még egy lap következik. Oszlassuk el a töltelék felét a rétes hosszabbik végénél és a konyharuha segítségével tekerjük fel. Helyezzük a tepsire és kenjük meg zsiradékkal. A maradék három lappal ugyanígy járjunk el.
Helyezzük a sütőbe és süssük, amíg ropogós barnára nem sül.
Szilvás rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!