Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-mazsolás rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós-mazsolás rétes

9 db réteslap
50 dkg tehéntúró
2 db tojás
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál búzadara
15 dkg porcukor
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tehéntúrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, a cukrot, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a búzadarát. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, majd óvatosan a masszához adjuk. Egy réteslapot nedves, de nagyon jól kicsavart konyharuhára fektetünk, megkenjük olajjal, rátesszük a második és a harmadik réteslapot is, amelyeket egyenként szintén megkenünk az olajjal. Rátesszük a túrótöltelék egyharmadát, majd a tészta két oldalát ráhajtjuk, és konyharuha segítségével felgöngyöljük a tésztát. Ezt a műveletet a maradék lapokkal megismételjük. A rétesek tetejét megkenjük egy kis olajjal, hogy ne égjen oda, majd előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt 180 fokon ropogós aranybarnára sütjük. Ha kihűlt felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat :)

Tárolás

hűtőben
Túrós-mazsolás rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!