Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-földimogyorós rétes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás-földimogyorós rétes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Tésztához

  • 200 g búzaliszt
  • 1 csipet só
  • 50 ml langyos víz
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Töltelékhez

Ezenkívül

  • 150 g mogyorókrém
  • 30 g Rama
  • porcukor (szóráshoz)

Elkészítés

Előkészítés

A földimogyorót egy teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, és durva darabokra törjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, és egy keverőtálban hozzáadjuk a citromlevet és a vanillincukrot. A tepsit (kb. 50x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Egy kis főzőedényben vizet forralunk, majd kiöntjük, és szárazra töröljük. A tésztát sütőpapírral együtt a forró edénybe helyezzük, lefedjük, és 30 percig pihentetjük.
A vaníliaízű pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint, de csupán 350 ml tej és az 50 g cukor hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a szerecsendiót és a fahéjat is. Majd a kihűlt pudingot a mogyoróval együtt az almához keverjük.
A mogyorókrémet egy főzőedényben enyhén felmelegítjük. Egy másik főzőedényben a margarint is megolvasztjuk.
Egy enyhén lisztezett konyharuhán a tésztát elnyújtjuk, és a mogyorókrémmel megkenjük. A tölteléket a tésztán elsimítjuk, úgy, hogy a tészta széleit szabadon hagyjuk. A tészta széleit visszahajtjuk és a hosszabbik oldaltól indítva feltekerjük. A tésztát varrattal lefelé fordítva a tepsibe helyezzük és az olvasztott margarin felével megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35-40 perc

A megsült süteményt azonnal megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, és porcukorral vastagon meghintjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A rétest vaníliaízű Dr. Oetker Desszertöntettel is tálalhatjuk.
A töltelékhez sózott földimogyorót is használhatunk, de ekkor a mogyorót már ne pirítsuk meg.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató