Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás-földimogyorós rétes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás-földimogyorós rétes
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Tésztához

  • 200 g búzaliszt
  • 1 csipet só
  • 50 ml langyos víz
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 2 evőkanál napraforgóolaj

Töltelékhez

Ezenkívül

  • 150 g mogyorókrém
  • 30 g Rama
  • porcukor (szóráshoz)

Elkészítés

Előkészítés

A földimogyorót egy teflonedényben, zsiradék hozzáadása nélkül aranybarnára pirítjuk, és durva darabokra törjük. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, és egy keverőtálban hozzáadjuk a citromlevet és a vanillincukrot. A tepsit (kb. 50x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Egy kis főzőedényben vizet forralunk, majd kiöntjük, és szárazra töröljük. A tésztát sütőpapírral együtt a forró edénybe helyezzük, lefedjük, és 30 percig pihentetjük.
A vaníliaízű pudingot a tasakon feltüntetett utasítás szerint, de csupán 350 ml tej és az 50 g cukor hozzáadásával elkészítjük. Hozzákeverjük a szerecsendiót és a fahéjat is. Majd a kihűlt pudingot a mogyoróval együtt az almához keverjük.
A mogyorókrémet egy főzőedényben enyhén felmelegítjük. Egy másik főzőedényben a margarint is megolvasztjuk.
Egy enyhén lisztezett konyharuhán a tésztát elnyújtjuk, és a mogyorókrémmel megkenjük. A tölteléket a tésztán elsimítjuk, úgy, hogy a tészta széleit szabadon hagyjuk. A tészta széleit visszahajtjuk és a hosszabbik oldaltól indítva feltekerjük. A tésztát varrattal lefelé fordítva a tepsibe helyezzük és az olvasztott margarin felével megkenjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35-40 perc

A megsült süteményt azonnal megkenjük a maradék olvasztott margarinnal, és porcukorral vastagon meghintjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A rétest vaníliaízű Dr. Oetker Desszertöntettel is tálalhatjuk.
A töltelékhez sózott földimogyorót is használhatunk, de ekkor a mogyorót már ne pirítsuk meg.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!