Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Cseresznyés rétes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Cseresznyés rétes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

kb. 3 rúdhoz

Tésztához

  • 250 g búzaliszt
  • 1 csipet só
  • 100 ml langyos víz
  • 1 közepes méretű tojás
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 teáskanál ecet

Töltelékhez

  • 60 g zsemlyemorzsa
  • 800 g cseresznye
  • 200 g cukor
  • Ízlés szerint őrölt fahéj

Ezenkívül

  • 50 g Rama

Elkészítés

Elkészítés

Tészta:
A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és konyhai robotgép alacsonyabb majd a legmagasabb fokozatán sima masszává keverjük. A tésztát fél órán át pihentetjük.

A margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A tésztát először nyújtófa segítségével kinyújtjuk, majd egy nagy lisztezett asztalterítőre helyezzük úgy, hogy a széleit kicsit lehajtjuk az asztal két merőleges oldalára (pár centit, épp hogy megakadjon). Ezután két kezünket ökölbe szorítjuk, és az asztal belső fele felől benyúlunk a tészta alá, és kézfejünkre fektetjük a tésztát. Ezután lassan, mintha kezünkkel „lépegető” mozdulatokat tennénk, elkezdjük húzni óvatosan magunk felé a tésztát, az asztalt körbe járva. Ezt addig tesszük, míg az egész tészta olyan vékonnyá nem válik, hogy szinte átlátunk rajta. A tészta szélét, ami vastagabb, körbe levágjuk. A tészta felületét vékonyan a megolvasztott vajjal vagy margarinnal bekenjük.

Töltelék:
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk és lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a cukrot.

A tészta szélére rászórjuk a zsemlyemorzsa felét, egy csíkban ráhalmozzuk a tölteléket, és rászórjuk a maradék zsemlyemorzsát. Az asztalterítő segítségével felcsavarjuk a rétest, majd kikent sütőlapra csigaformára tekerjük, vagy két-három rúdra osztjuk. Tetejét olvasztott vajjal vagy margarinnal megkenjük.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25-30 perc

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!