Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-túrós rétes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

Epres-túrós rétes

50 dkg liszt
50 dkg rétesliszt
3 ek. só
3-5 dl meleg víz
olvasztott zsír
Tetejére:
2 ek. tejföl
4 ek. cukor (nagyon cukros legyen)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az epret megmossuk, apró kockákra vágjuk. A túrót kikeverjük 3 evőkanál kristálycukorral, 1 tasak vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával, és 1 egész tojást adunk hozzá. A kihúzott tésztára adagoljuk mindkét tölteléket (elszórtan az egész felületen).

Elkészítés

A liszteket egy nagy tálba szitáljuk, majd kis mennyiségekben a sós, meleg vizet hozzákeverjük. Dagasztjuk, 4 részre osztjuk. Egyesével tovább dagasztjuk. Akkor jó, ha felemelve, a súlya miatt elkezd lefelé nyúlni. Kicsit kinyújtjuk, deszkára tesszük, és megkenjük meleg zsírral a tetejét, hogy ne száradjon ki, majd letakarjuk konyharuhával. Mindegyik cipóval ugyanezt elvégezzük.
Kb. 30-40 perc pihenés után, egy konyhaasztalt leterítünk terítővel, megszórjuk enyhén liszttel, (rétesliszt és sima liszt keveréke) és az első tésztát a közepére tesszük, megint megkenjük olvasztott meleg zsírral, majd felemelve elkezdjük kihúzogatni, amíg el nem érjük az asztal széleit. A vastagabb lelógó széleket a kezünkre tekerve leszedjük, jól összedolgozzuk, megkenjük zsírral, letakarjuk. (A második tészta maradékát is jól kidolgozzuk, és a két maradékból csinálunk egy újat.)
A papírvékony tésztát megcsepegtetjük zsírral, majd cukros, pirított zsemlemorzsát szórunk szét rajta. Ezután szórjuk rá a tölteléket is, ami lehet túró, cseresznye, meggy, alma, vagy bármi más.
A terítő segítségével feltekerjük, daraboljuk, vagy belehajtogatjuk a zsírozott tepsibe, a tetejét cukros tejföllel vékonyan megkenjük. Előmelegített sütőben sütjük, amíg piros nem lesz.

Tálalás

A tetejét porcukorral hintjük meg. 4 rúd rétes készíthető belőle.
Epres-túrós rétes Epres-túrós rétes Epres-túrós rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!