Epres-túrós rétes
Hozzávalók
Epres-túrós rétes
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Kb. 30-40 perc pihenés után, egy konyhaasztalt leterítünk terítővel, megszórjuk enyhén liszttel, (rétesliszt és sima liszt keveréke) és az első tésztát a közepére tesszük, megint megkenjük olvasztott meleg zsírral, majd felemelve elkezdjük kihúzogatni, amíg el nem érjük az asztal széleit. A vastagabb lelógó széleket a kezünkre tekerve leszedjük, jól összedolgozzuk, megkenjük zsírral, letakarjuk. (A második tészta maradékát is jól kidolgozzuk, és a két maradékból csinálunk egy újat.)
A papírvékony tésztát megcsepegtetjük zsírral, majd cukros, pirított zsemlemorzsát szórunk szét rajta. Ezután szórjuk rá a tölteléket is, ami lehet túró, cseresznye, meggy, alma, vagy bármi más.
A terítő segítségével feltekerjük, daraboljuk, vagy belehajtogatjuk a zsírozott tepsibe, a tetejét cukros tejföllel vékonyan megkenjük. Előmelegített sütőben sütjük, amíg piros nem lesz.
Tálalás
Epres-túrós rétes
Hozzávalók
Epres-túrós rétes
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Kb. 30-40 perc pihenés után, egy konyhaasztalt leterítünk terítővel, megszórjuk enyhén liszttel, (rétesliszt és sima liszt keveréke) és az első tésztát a közepére tesszük, megint megkenjük olvasztott meleg zsírral, majd felemelve elkezdjük kihúzogatni, amíg el nem érjük az asztal széleit. A vastagabb lelógó széleket a kezünkre tekerve leszedjük, jól összedolgozzuk, megkenjük zsírral, letakarjuk. (A második tészta maradékát is jól kidolgozzuk, és a két maradékból csinálunk egy újat.)
A papírvékony tésztát megcsepegtetjük zsírral, majd cukros, pirított zsemlemorzsát szórunk szét rajta. Ezután szórjuk rá a tölteléket is, ami lehet túró, cseresznye, meggy, alma, vagy bármi más.
A terítő segítségével feltekerjük, daraboljuk, vagy belehajtogatjuk a zsírozott tepsibe, a tetejét cukros tejföllel vékonyan megkenjük. Előmelegített sütőben sütjük, amíg piros nem lesz.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?