Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tésztakosárkák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztakosárkák

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
1 tasak vaníliaízű krémpor
2,5 dl tej
ízlés szerint cukor
2 dl tejszínhab

Díszítéshez:

mandarin szeletek
decor cukorka

Kenéshez:

kevés olaj vagy olvasztott margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A réteslapokat terítsük ki, a forma nagyságától függően kisebb, vagy nagyobb négyzetekre vágjuk. A négyzeteket olajjal, vagy olvasztott margarinnal megkenjük, és egymásra rakjuk. Kikent formába rakjuk, és 7-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Én nem muffin formát használtam, hanem fémből készült szavarin formát. A formákban hagyjuk kihűlni. Ha becsületesen ki volt kenve a forma, nagyon könnyen kivehető a kosárka.
Elkészítjük a krémport a tasakon lévő utasítás szerint. (én nem cukrot, hanem édesítőszert használtam.) Kanál segítségével minden kosárba halmozunk a krémből, majd tejszínhabbal, mandarinnal, és decor cukorkával díszítjük.

Alternatív elkészítés

A kosárkákat bármivel lehet tölteni. Mivel réteslap, nem édes túróval, házilag készített pástétommal is megtölthetők.
Tésztakosárkák Tésztakosárkák Tésztakosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!