Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás kígyórétes leveles tésztából

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Almás kígyórétes leveles tésztából
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Leveles tészták
Másodlagos kategória: Rétesek , Egyéb leveles tészták

Hozzávalók

  • 1 tasak fagyasztott leveles tészta 500 g
  • 2 ek. liszt a tészta nyújtásához
  • 1 kg alma alma (feldolgozás előtti súly)
  • 2 ek. cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 tk. fahéj
  • 2 ek. búzadara
  • 3 dkg margarin olvasztva a sütés előtti kenéshez
  • 0,5 dl tej a sütés utáni kenéshez
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból és eltávolítjuk a csomagolását, így hagyjuk kiolvadni.
Az almákat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk.
A reszelő nagy lukján lereszeljük, kinyomkodjuk, a levére nem lesz szükségünk.
Az almához keverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat.
Alaposan összeforgatjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen nagyon vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk.
A tésztát hosszában, képzeletben három sávra osztjuk, középső részre szórjuk a búzadarát és halmozzuk rá a tölteléket, két szélét késsel vágjuk be 2 cm-ként kb. 7 cm hosszan.
Két-két szemközti csíkot kissé átlósan egymáson keresztezzünk a töltelék felett. Így haladjunk végig, a két véget zárjuk össze tésztával.
Óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tetejét lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Ha kivettük a sütőből, kenjük le tejjel és takarjuk le konyharuhával 10 percre.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig eláll.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Igazából másnapra puhul meg.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!