Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás kígyórétes leveles tésztából

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás kígyórétes leveles tésztából

1 tasak fagyasztott leveles tészta 500 g
2 ek. liszt a tészta nyújtásához
1 kg alma alma (feldolgozás előtti súly)
2 ek. cukor
1 tk. fahéj
2 ek. búzadara
3 dkg margarin olvasztva a sütés előtti kenéshez
0,5 dl tej a sütés utáni kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A leveles tésztát kivesszük a fagyasztóból és eltávolítjuk a csomagolását, így hagyjuk kiolvadni.
Az almákat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk.
A reszelő nagy lukján lereszeljük, kinyomkodjuk, a levére nem lesz szükségünk.
Az almához keverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat.
Alaposan összeforgatjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen nagyon vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk.
A tésztát hosszában, képzeletben három sávra osztjuk, középső részre szórjuk a búzadarát és halmozzuk rá a tölteléket, két szélét késsel vágjuk be 2 cm-ként kb. 7 cm hosszan.
Két-két szemközti csíkot kissé átlósan egymáson keresztezzünk a töltelék felett. Így haladjunk végig, a két véget zárjuk össze tésztával.
Óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Tetejét lekenjük olvasztott margarinnal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Ha kivettük a sütőből, kenjük le tejjel és takarjuk le konyharuhával 10 percre.

Tálalás

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Igazából másnapra puhul meg.
Almás kígyórétes leveles tésztából Almás kígyórétes leveles tésztából

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!