Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rebarbara rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt
1 tojás
diónyi zsír
2 dl tejföl
csipetnyi só
1 csomag margarin

Töltelék:

fél liter tejföl
3 tojás
20-25 dkg cukor vagy cukorpotló
vanília eszenc
8-10 szál rebarbara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rétes tésztáját Ancsa9-től tanultam. A margarin kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. Kiserítjük(kinyújtjuk), megkenjük a margarinnal és a hosszabbik felétől feltekerjük. 4 részre vágjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük.
A rebarbarát megpucoljuk, és apró kockára vágjuk.
A tejfölt összekeverjük a cukorral tojásokkal vanília eszenccel.
A 4 db tésztából lisztezett deszkán minél vékonyabb lapot serítünk(nyújtunk). A tejfölös masszából keveset félrerakunk, a többivel megkenjük a lapokat, rászórjuk a rebarbarát és feltekerjük. A félretett tejföllel megkenjük a rudak tetejét és forró sütőben rózsaszínűre sütjük.

Tálalás

4 rúd

Alternatív elkészítés

Megvárjuk míg teljesen kihűl és akkor szeleteljük.
Rebarbara rétes Rebarbara rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!