Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás rétes

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás rétes
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

kb. 3 rúdhoz

Tésztához

  • 250 g finomliszt
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál étkezési olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál ecet
  • Kb. 125 ml langyos víz

Töltelékhez

  • 1 kg savanykás alma
  • 1 citrom leve
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 100 g cukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 80 g mazsola

Ezenkívül

  • 100 g olvasztott vaj

Elkészítés

Előkészítés

Sütési hőmérséklet:

Alsó és felsőfűtés: kb 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3 -4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb 35-45 perc

Elkészítés

A lisztet a munkafelületre szitáljuk. A lisztben egy villa segítségével kis mélyedést készítünk, melybe belehelyezzük a tojássárgáját, majd alaposan hozzákeverjük az olajat, a sót, az ecetet és annyi langyos vizet, amennyit a tészta felvesz ahhoz, hogy jól feldolgozható legyen.

Gyúrjuk simává a tésztát, majd formázzuk gömbölyűvé. Az összegyúrt tésztagombóc tetejét olvasztott vajjal megkenjük, majd egy előmelegített tállal lefedjük és 1 órán át pihenni hagyjuk.

A tésztát egy liszttel meghintett terítőn amennyire csak lehetséges, elnyújtjuk.

Mindkét kézfejünket lisztezzük be, nyúljunk a tészta alá és azt a kézfejre csúsztatva nyújtsuk hártyavékonyra.

A tésztát ezután olvasztott vajjal megkenjük. A 2/3 részére zsemlemorzsát hintünk, majd a vékony szeletekre vágott almát, amit az előkészítés során citromlével meglocsoltunk, a cukrot, a Dr. Oetker Vanillincukrot, a fahéjat, a reszelt citrom héját és a mazsolát egyenletesen elsimítjuk rajta.

A tészta munkaasztalon túlnyúló részeit tépjük le.

A terítő segítségével a tészta széleit mintegy 3 cm szélességben visszahajtjuk, ezzel megakadályozzuk, hogy a töltelék kifolyjon belőle. A tészta hosszabbik oldalát szintén a terítő segítségével felemeljük, és a tésztát feltekerjük.

A feltekert rétest a hajtással lefelé jól kivajazott tepsibe helyezzük. Ha túl hosszú lett a rétes, helyezzük patkószerűen a tepsibe. A tetejét a felforrósított vajjal megkenjük.

Tipp:

Mielőtt a tésztát megsütnénk, szúrjuk meg néhány helyen egy késsel, hogy a sütés során ne repedjen szét a rétes.

A tepsit helyezzük a sütő alsó felébe és 200 fokon 35-45 percig süssük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!