Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás és mákos rétes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta hozzávalói:

50 dkg sima liszt
3 dl langyos, sós víz
2 evőkanál ecet

Töltelék hozzávalói:

15 dkg morzsa
fél dl olaj
50 dkg szilva
cukor
fahéj

A mákoshoz:

20 dkg darált mák
cukor (ízlés szerint)
1 citrom reszelt héja
1 reszelt alma

A kenéshez:

egy tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A hozzávalókból jól kidolgozott rétes tésztát készítek. Simára ki kell dolgozni a tésztát, hogy semmi gyűrődés ne legyen rajta. Amikor kész a tészta lisztezett tálcára 2 nagy gombócot készítek. A tetejét lekenem egy kis olvasztott zsírral, edénnyel letakarom és kb. 3/4 -1 órát pihentetem. Pihenés után az asztalra nagy fehér terítőt teszek, jól meglisztezem, és a kézfejemmel elkezdem lassan a nyújtást. Amikor teljesen lelóg az asztalról, a szélét körbe a kezemmel letekerem és a tésztát olajjal vagy olvasztott zsírral meglocsolom, és jöhet rá a töltelék. Ha a töltelék rajta van, akkor egy kis olajos tejföllel meglocsolom, az abrosszal szépen feltekerem. Olajjal kikent tepsibe teszem és tojással lekenem 180- 200 fokon szép pirosra megsütöm és majd porcukrozom.
Én szilvás-darásat, almásat, és mákos-almásat készítettem.
A töltelék készítése:
Az olajat felmelegítem, beleteszem a darát, kicsit megpirítom és másfél deci meleg vízzel felöntöm, ettől a dara megdagad, amikor megül, akkor teszem a rétes tésztára és rá az összevagdalt szilvát, cukrot, fahéjat.
A mákot ledarálom citromhéjjal, lereszelt almával, cukorral összekeverem és a kinyújtott rétestésztára szórom.
Szilvás és mákos rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!