Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Darás meggyes rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Darás meggyes rétes

1/2 kg liszt
1 db tojás
10 dkg zsír
1 pohár tejföl (175 g)
kb. 3,5 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
2 evőkanál cukor
egy pici só

A töltelék hozzávalói:

3 dl búzadara
175 gr tejföl
5 evőkanál cukor
2 db tojás
1 üveg magozott meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Töltelék készítése:

A darát a tejföllel elkeverjük, a tojássárgáját cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük, majd az összes hozzávalókat óvatosan összekeverjük, és végül a kinyújtott tésztára egyenletesen eloszlatjuk.

A tészta készítése:

Az élesztőt langyos tej egy részében felfuttatjuk, a liszt közepébe tesszük a megkelt élesztőt.
A maradék langyos tejbe keverjük a cukrot, a sót, 1 csapott evőkanál zsírt, és a felvert tojásokat,majd összeverjük.
A megmaradt langyos tejjel,tejföllel simára dagasztjuk,gyengébbre,mint a más kelt tésztákat.
Mikor már szép hólyagos a tészta, lisztezett deszkára öntjük, 2 cipót formázunk, tetejüket langyos zsírral megkenjük, és 35-40 percig pihentetjük meleg helyen,egy műanyag tállal letakarva.
Erre az időre,duplájára kel a tésztánk.
Egy abroszt liszttel megszórunk és a tésztát olvasztott zsírral lespriccelve,alá nyúlunk és amilyen vékonyra tudjuk kinyújtjuk.
Tejföllel elszórtan meglocsoljuk, ezután helyezzük rá a tölteléket,megszórjuk a lecsepegtetett meggy szemekkel.
A felcsavarása két oldalról abrosz segítségével történik.
Egy -egy rudat ketté vágtam és úgy helyeztem a tepsibe.
A végét összecsíptem,hogy ki ne folyjon a töltelék.
Így lett 4 rúd darás rétesünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe téve langyos zsírral megkenjük és minimum fél órát pihentetjük, végül 25-30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve fogyasszuk.
Darás meggyes rétes Darás meggyes rétes Darás meggyes rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!