Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gazdag almás tekercs

burgereva receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3000-burgereva
Gazdag almás tekercs
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Rétesek

Hozzávalók

Tészta

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • csipetnyi só
  • 1 tojássárga
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál cukor

Töltelék

  • 70 dkg pucolt szeletekre vágott alma
  • 2 kk. fahéj
  • 1 kanál olaj
  • 3 kanál cukor
  • 7 kanál víz
  • 3 kanál kukoricakeményítő
  • 10-15 dkg mazsola
burgereva burgereva receptje

Elkészítés

Elkészítés

Egy lábosba tesszük a felszeletelt almát, olajat, cukrot, fahéjat és 2 evőkanál vizet majd lassú tűzön pároljuk, amíg megpuhul. A keményítőt összekavarjuk 5 kanál vízzel ráöntjük az almára, belerakjuk a mazsolát is és állandó kevergetés mellett addig pároljuk amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről és lehűtjük.
A tészta hozzávalóit összekeverjük. Lisztezett deszkán minél vékonyabbra kiserítjük(kinyújtjuk). Nagyon könnyű vele dolgozni. Rögtön átrakjuk a sütőpapírra, rápakoljuk a tölteléket, feltekerjük, megkenjük tojásfehérjével. Sütőpapírral együtt rárakjuk a tepsibe és készre sütjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Be lehet a tetejét kissé vágni, ott ahol aztán szeletelem. Ezt a receptet az interneten láttam, nagyon finom.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!