Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-túrós rétes torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes-túrós rétes torta

1 cs. rétes lap (8 lap)
8 dkg vaj (olvasztva)

Túró töltelék:

25 dkg túró
3 ek. tejföl
1 tojás
5-8 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve (bio)
1 ek. búzadara

Meggy töltelék:

35 dkg meggy (kimagozva)
5 dkg cukor
3 ek. búzadara
2 dkg vaj
1 kk. őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

26 cm kapcsos tortaforma, sütőt 170 'C előmelegítjük.

Elkészítés

A tortaformát kivajazzuk, majd 3 lap rétest terítünk bele úgy, hogy minden réteget külön megkenünk olvasztott vajjal és kicsit elforgatjuk, hogy a sarkak ne egymásra essenek. Túl kell kicsit lógnia a forma peremén.
Erre a tésztára kerül a túró töltelék, amihez az összes hozzávalót jól elkeverjük. Ha nem elég édes ízlés szerint édesíthető akár édesítőszerrel is.
A túróra ismét 3 réteg tésztalap kerül az előzőhöz hasonlóan, rétegenként megkenve vajjal.
A meggytöltelékhez a vajon a búzadarát kicsit átpirítjuk, majd ráöntjük a kimagozott meggyet, ha van leve azt is édesítjük fűszerezzük, átkeverjük és rakhatjuk is a tésztarétegre. A tetejét lefedjük a maradék 2 tésztával és a kilógó csücsköket is ráhajtogatjuk, lekenjük vajjal és egy evőkanál tejföl keverékével.
Előmelegített sütőben 25-30 percet sütjük, míg aranybarna lesz.

Tálalás

12 szelet.
Meggyes-túrós rétes torta Meggyes-túrós rétes torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!