Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsintás rétes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

palacsintához:

17 dkg liszt (fele lehet tönköly)
2 tojás
2 dl tej
2 ek. méz vagy édesítő
1 csipet só
2 dl szóda
0,5 dl olaj
1 cs. rétestészta (8 lap, legegyszerűbb a bolti)

töltelék:

10 dkg darált mák
1,5 dl tej
1-2 ek. nyírfacukor
1/2 kk. őrölt fahéj és szegfűszeg
reszelt citrom héj
1 ek. joghurt
1 ek. méz vagy agave szirup

töltelék:

20 dkg málna
6 dkg darált keksz ( diabetikus is lehet)
2 dkg olvasztott vaj
1 ek nyírfacukor
málnalekvár

teteje:

1 dl joghurt
1 tojás
1 ek. nyírfacukor
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kissé időigényes desszert, minden hozzávalót elő kell készíteni az összeállítás előtt.
A sütőt 170 'C kell melegíteni.

Elkészítés

A palacsintához a tojásokat a mézzel, sóval, tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet majd az olajat végül a csomómentesen elkevert tésztához adjuk a szódát és kiolajozott palacsintasütőben, szokott módon 10-11 db palacsintát sütünk.
Elkészítjük a töltelékeket.
A mákoshoz a tejet a fűszerekkel és a nyírfacukorral felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a darált mákot. Jól elkeverjük majd ha langyos, hozzáadunk 1 ek. joghurtot és ízlés szerint még édesíthetjük mézzel. Ezt a tölteléket darált dióval is készíthetjük.
A gyümölcsös töltelékhez a vajon a darált kekszet kicsit átpirítjuk, levesszük a tűzről és lazán összeforgatjuk a málnával, édesítjük, ha kell. Ezt a tölteléket más bogyós gyümölccsel is készíthetjük akár vegyesen is.
Készíthetünk a palacsintába hagyományos túró tölteléket is.
A réteslapok megkenéséhez felolvasztjuk a vajat.
A joghurtba elkeverjük a tojást és a nyírfacukrot.
A réteslapokat egy nedves konyharuhára tesszük.
3 lap kell egy rúdhoz ezeket egyesével megkenjük olvasztott vajjal egymásra helyezzük. A palacsintákat (5-5) megtöltünk a töltelékkel, a málnásat először málna lekvárral kenjük és erre kerül a kekszes friss málna, feltekerjük és a réteslap hosszában ráfektetjük ahogy a tölteléket szoktuk. Nekem egy egész és egy félbevágott palacsinta tette ki a hosszát. Tehát van 1 málnás csík és 1 mákos csík palacsinta erre öntünk 1-2 ek. joghurtos öntetet, hogy sülésnél összesüljön a töltelék. Majd feltekerjük a rétest. Tepsibe tesszük és a tetejére is teszünk vékonyan a joghurtból.
A következő rudat hasonlóképp csináljuk. A harmadikra nekem már csak 2 réteslap jutott, de így is jó lett.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütjük, míg aranybarna lesz a teteje.

Tálalás

20 szelet.

Alternatív elkészítés

Nagyon jól variálható desszert, akár 3 fajta töltelékkel is készíthető, felvágva nagyon jól mutat minél színesebb.
Palacsintás rétes Palacsintás rétes Palacsintás rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!