Palacsintás rétes
Hozzávalók
palacsintához:
töltelék:
töltelék:
teteje:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt 170 'C kell melegíteni.
Elkészítés
Elkészítjük a töltelékeket.
A mákoshoz a tejet a fűszerekkel és a nyírfacukorral felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a darált mákot. Jól elkeverjük majd ha langyos, hozzáadunk 1 ek. joghurtot és ízlés szerint még édesíthetjük mézzel. Ezt a tölteléket darált dióval is készíthetjük.
A gyümölcsös töltelékhez a vajon a darált kekszet kicsit átpirítjuk, levesszük a tűzről és lazán összeforgatjuk a málnával, édesítjük, ha kell. Ezt a tölteléket más bogyós gyümölccsel is készíthetjük akár vegyesen is.
Készíthetünk a palacsintába hagyományos túró tölteléket is.
A réteslapok megkenéséhez felolvasztjuk a vajat.
A joghurtba elkeverjük a tojást és a nyírfacukrot.
A réteslapokat egy nedves konyharuhára tesszük.
3 lap kell egy rúdhoz ezeket egyesével megkenjük olvasztott vajjal egymásra helyezzük. A palacsintákat (5-5) megtöltünk a töltelékkel, a málnásat először málna lekvárral kenjük és erre kerül a kekszes friss málna, feltekerjük és a réteslap hosszában ráfektetjük ahogy a tölteléket szoktuk. Nekem egy egész és egy félbevágott palacsinta tette ki a hosszát. Tehát van 1 málnás csík és 1 mákos csík palacsinta erre öntünk 1-2 ek. joghurtos öntetet, hogy sülésnél összesüljön a töltelék. Majd feltekerjük a rétest. Tepsibe tesszük és a tetejére is teszünk vékonyan a joghurtból.
A következő rudat hasonlóképp csináljuk. A harmadikra nekem már csak 2 réteslap jutott, de így is jó lett.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütjük, míg aranybarna lesz a teteje.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Palacsintás rétes
Hozzávalók
palacsintához:
töltelék:
töltelék:
teteje:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt 170 'C kell melegíteni.
Elkészítés
Elkészítjük a töltelékeket.
A mákoshoz a tejet a fűszerekkel és a nyírfacukorral felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a darált mákot. Jól elkeverjük majd ha langyos, hozzáadunk 1 ek. joghurtot és ízlés szerint még édesíthetjük mézzel. Ezt a tölteléket darált dióval is készíthetjük.
A gyümölcsös töltelékhez a vajon a darált kekszet kicsit átpirítjuk, levesszük a tűzről és lazán összeforgatjuk a málnával, édesítjük, ha kell. Ezt a tölteléket más bogyós gyümölccsel is készíthetjük akár vegyesen is.
Készíthetünk a palacsintába hagyományos túró tölteléket is.
A réteslapok megkenéséhez felolvasztjuk a vajat.
A joghurtba elkeverjük a tojást és a nyírfacukrot.
A réteslapokat egy nedves konyharuhára tesszük.
3 lap kell egy rúdhoz ezeket egyesével megkenjük olvasztott vajjal egymásra helyezzük. A palacsintákat (5-5) megtöltünk a töltelékkel, a málnásat először málna lekvárral kenjük és erre kerül a kekszes friss málna, feltekerjük és a réteslap hosszában ráfektetjük ahogy a tölteléket szoktuk. Nekem egy egész és egy félbevágott palacsinta tette ki a hosszát. Tehát van 1 málnás csík és 1 mákos csík palacsinta erre öntünk 1-2 ek. joghurtos öntetet, hogy sülésnél összesüljön a töltelék. Majd feltekerjük a rétest. Tepsibe tesszük és a tetejére is teszünk vékonyan a joghurtból.
A következő rudat hasonlóképp csináljuk. A harmadikra nekem már csak 2 réteslap jutott, de így is jó lett.
Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütjük, míg aranybarna lesz a teteje.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?