Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrós csokis szívek

Rezuka receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2981-rezuka
Túrós csokis szívek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Szeletek

Hozzávalók

Tészta

Túrókrém

Csokikrém

  • 1 tábla étcsoki (10 dkg)
  • 1 tábla tejcsoki (10 dkg)
  • 2 dl tejszín
  • 2 darab tojás
  • 1 cs Dr. Oetker Vanillincukor
  • mazsola
Rezuka Rezuka receptje

Elkészítés

Előkészítés

Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A tésztához:
A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, külön összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojásos masszához.
1 órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe simítjuk.
A csoki krémhez:
A csoki krémhez a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, de ne forraljuk fel! Mikor kihűlt, hozzátesszük a tojást és a vanillincukrot, és ízlés szerint mazsolát
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tésztára egy sütőpapírt fektetünk, és szárazbabbal megszórva 15 percig elő sütjük.
A túrókrémhez:
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd 3 dl tejjel sűrűre főzzük. Belekeverjük a túrót (ha nagyon száraz, egy kevés tejfölt tegyünk hozzá), vaníliás cukrot, citromhéjat, ízlés szerint még néhány evőkanál cukrot.
A tojásfehérjékből 1 csipet sóval kemény habot verünk, és óvatosan a túrókrémbe forgatjuk.
Majd kivesszük a tésztát a sütőből (a babot és a sütőpapírt levesszük róla), megkenjük a piros lekvárral, ráterítjük a túrókrémet, majd a csoki krémet, és visszatesszük a sütőbe. További 30-40 percig sütjük, amíg a tetején a csoki krém egyenletesen átsül.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, és éles tapadásmentes vagy enyhén vizes késsel még hidegen szeleteljük.

Tálalás

1 közepes tepsi.

Tárolás

Hűtőben tároljuk, de tálalás előtt fél órával szobahőmérsékleten hagyjuk "puhulni".

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tészta (nyers) jól lehűtve válik nyújthatóvá, szobahőmérsékleten ragadós, nehezen kezelhető. Sütéskor a túrókrém lágy, "rezgős" marad, amikor kihűl, szilárdabb lesz.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!