Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós csokis szívek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

12 dkg vaj
12 dkg barnacukor
2 darab tojássárgája
15 dkg liszt
csipet só
1/2 tk szódabikarbóna
piros gyümölcsíz

Túrókrém:

3-4 ek cukor
3 dl tej
25 dkg túró
1-2 ek tejföl (kihagyható)
4 ek porcukor
reszelt citromhéj
2 tojásfehérje

Csokikrém:

1 tábla étcsoki (10 dkg)
1 tábla tejcsoki (10 dkg)
2 dl tejszín
2 darab tojás
mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

Elkészítés

A tésztához:
A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, külön összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojásos masszához.
1 órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe simítjuk.
A csoki krémhez:
A csoki krémhez a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, de ne forraljuk fel! Mikor kihűlt, hozzátesszük a tojást és a vanillincukrot, és ízlés szerint mazsolát
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tésztára egy sütőpapírt fektetünk, és szárazbabbal megszórva 15 percig elő sütjük.
A túrókrémhez:
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd 3 dl tejjel sűrűre főzzük. Belekeverjük a túrót (ha nagyon száraz, egy kevés tejfölt tegyünk hozzá), vaníliás cukrot, citromhéjat, ízlés szerint még néhány evőkanál cukrot.
A tojásfehérjékből 1 csipet sóval kemény habot verünk, és óvatosan a túrókrémbe forgatjuk.
Majd kivesszük a tésztát a sütőből (a babot és a sütőpapírt levesszük róla), megkenjük a piros lekvárral, ráterítjük a túrókrémet, majd a csoki krémet, és visszatesszük a sütőbe. További 30-40 percig sütjük, amíg a tetején a csoki krém egyenletesen átsül.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, és éles tapadásmentes vagy enyhén vizes késsel még hidegen szeleteljük.

Tálalás

1 közepes tepsi.

Tárolás

Hűtőben tároljuk, de tálalás előtt fél órával szobahőmérsékleten hagyjuk "puhulni".

Alternatív elkészítés

A tészta (nyers) jól lehűtve válik nyújthatóvá, szobahőmérsékleten ragadós, nehezen kezelhető. Sütéskor a túrókrém lágy, "rezgős" marad, amikor kihűl, szilárdabb lesz.
Túrós csokis szívek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!