Túrós csokis szívek
Hozzávalók
Tészta:
Túrókrém:
Csokikrém:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, külön összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojásos masszához.
1 órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe simítjuk.
A csoki krémhez:
A csoki krémhez a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, de ne forraljuk fel! Mikor kihűlt, hozzátesszük a tojást és a vanillincukrot, és ízlés szerint mazsolát
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tésztára egy sütőpapírt fektetünk, és szárazbabbal megszórva 15 percig elő sütjük.
A túrókrémhez:
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd 3 dl tejjel sűrűre főzzük. Belekeverjük a túrót (ha nagyon száraz, egy kevés tejfölt tegyünk hozzá), vaníliás cukrot, citromhéjat, ízlés szerint még néhány evőkanál cukrot.
A tojásfehérjékből 1 csipet sóval kemény habot verünk, és óvatosan a túrókrémbe forgatjuk.
Majd kivesszük a tésztát a sütőből (a babot és a sütőpapírt levesszük róla), megkenjük a piros lekvárral, ráterítjük a túrókrémet, majd a csoki krémet, és visszatesszük a sütőbe. További 30-40 percig sütjük, amíg a tetején a csoki krém egyenletesen átsül.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, és éles tapadásmentes vagy enyhén vizes késsel még hidegen szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Túrós csokis szívek
Hozzávalók
Tészta:
Túrókrém:
Csokikrém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, külön összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a tojásos masszához.
1 órát hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk, és egy közepes tepsibe simítjuk.
A csoki krémhez:
A csoki krémhez a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, de ne forraljuk fel! Mikor kihűlt, hozzátesszük a tojást és a vanillincukrot, és ízlés szerint mazsolát
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tésztára egy sütőpapírt fektetünk, és szárazbabbal megszórva 15 percig elő sütjük.
A túrókrémhez:
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd 3 dl tejjel sűrűre főzzük. Belekeverjük a túrót (ha nagyon száraz, egy kevés tejfölt tegyünk hozzá), vaníliás cukrot, citromhéjat, ízlés szerint még néhány evőkanál cukrot.
A tojásfehérjékből 1 csipet sóval kemény habot verünk, és óvatosan a túrókrémbe forgatjuk.
Majd kivesszük a tésztát a sütőből (a babot és a sütőpapírt levesszük róla), megkenjük a piros lekvárral, ráterítjük a túrókrémet, majd a csoki krémet, és visszatesszük a sütőbe. További 30-40 percig sütjük, amíg a tetején a csoki krém egyenletesen átsül.
Egy éjszakára tegyük hűtőbe, és éles tapadásmentes vagy enyhén vizes késsel még hidegen szeleteljük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?